В голямата европейска политика в Брюксел, подобно на ситуацията у

...
В голямата европейска политика в Брюксел, подобно на ситуацията у
Коментари Харесай

„За медиите критично“: Поглед към голямата европейска политика

В огромната европейска политика в Брюксел, сходно на обстановката у нас,също не липсват кавги.

Христо Грозев, разгласен за търсене от Руската федерация - ще има ли чуване в Екологичен потенциал?Какви са вероятните ходове на Европейски Съюз?Към Катаргейт - разновидността на белгийските кюлчета: нови двама евродепутати със свален имунитет при започване на годинатаДо какъв брой огромен е казуса с лобизма в европейските институции?Прогнози за 2023 - кои са огромните тематики на дневния ред на Европейски Съюз?
Отговори на тези и други въпроси чуйте в прикачения звуков файл.

Думите на 2022 година с доктор Павлина Върбанова
За втора поредна година може да дадем вота си за най-важните тематики, които са занимавали обществото ни през изтеклите 12 месеца. Анкетата „ Думи на годината с Как се написа? “ дава опция на всеки член на социума да гласоподава и по този начин дружно да определим и обсъдим основните за нас въпроси.

От 4 до 11 януари се събират оферти, а жури от дългогодишни наблюдаващи на публичните процеси ще помогне за отсяването на финалните 10 думи и изрази, от които с общо допитване в интервала 16 – 21 януари ще изберем първите три.

След сполучливата акция за 2021 година уредниците – доктор Павлина Върбанова, създателка на платформата за просветеност „ Как се написа? “, и Доротея Николова, учителка по български език и литература и журналистка, са още по-уверени, че е належащо да знаем и разбираме какво ни води и по какъв начин избираме посоката като общественост. А езикът и думите са наше огледало даже когато не съумяваме сами да се забележим добре в него.

Темите на 2022-ра още веднъж бяха доста – и в интернационален проект, и у нас: от войната, която раздрусва всички ни, в това число и с икономическите си последствия, до непрекъснатата политическа рецесия в България, обръщат внимание основателите. Любопитно е кои сюжети и посредством кои думи са били в центъра на публичното внимание, какъв брой са се трансформирали за една година, а също и съумяваме ли да водим първокласен диалог за тях. Разговор, който да води към позитивно развиване на страната ни и възстановяване на живота ни, считат те.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР