В годишното си обръщение към световните лидери в ООН британският

...
В годишното си обръщение към световните лидери в ООН британският
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова света да порасне и да се справи с климатичните промени

В годишното си послание към международните водачи в Организация на обединените нации английският министър председател Борис Джонсън прикани света " да порасне " и да се оправи с климатичните промени, заяви Ройтерс.

British Prime Minister Boris Johnson pushed the world to ‘grow up’ and tackle climate change during his annual United Nations address to world leaders and contradicted Muppets character Kermit the Frog by saying: ‘It is easy to be green’

Джонсън влезе в несъгласие с Жабока Кърмит от Шоуто на Мъпетите и съобщи: " Лесно е да си зелен ".
Седмици преди решаващата конференция за климата в Глазгоу, която стартира на 31 октомври, английският министър председател сподели пред Общото заседание на Организация на обединените нации: " Ние имаме голяма власт да променим нещата и то да ги променим към по-добро, и голяма власт да спасим себе си ".

26-ата конференция на Организация на обединените нации за климатичните промени в Глазгоу има за цел да предизвика доста по-амбициозни ограничения за преодоляване на измененията в климата, както и да обезпечи финансови средства за това, тъй като учените предизвестяват, че световното стопляне е рисково покрай точката, в която ще излезе от надзор.

" Трябва да покажем, че сме способни да се учим и да съзряваме и най-накрая да поемем отговорността за заличаването, което предизвикваме освен на нашата планета, само че и на самите себе си. Време е човечеството да порасне ", сподели Джонсън.

Той похвали уговорката, който пое Китай на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица да не построява въглищни електроцентрали в чужбина, както и обещанието на Съединени американски щати да удвоят финансирането на разрастващите се страни за справяне с климатичните промени до 11,4 милиарда $ годишно.

Британският министър председател обаче добави: " Ние би трябвало да отидем още по-нататък и то доста по-бързо. Необходимо е всички страни и всеки един от вас да се задейства ".

Анализ на Организация на обединените нации на основата на поетите от обособените страни задължения по Парижкото съглашение за климата от 2015 година, оповестен в петък, демонстрира, че световните излъчвания през 2030 година ще бъдат с 16 % по-високи от 2010 година - доста надалеч от понижението с 45 %, което съгласно експертите е нужно, с цел да бъдат предотвратени пагубни промени на климата.

Джонсън също така промени посланието на героя от Шоуто на Мъпетите Кърмит, който споделя: " Не е елементарно да си зелен ". " Той бърка. Лесно е да си зелен ", сподели английският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР