В Германия вече има университет, в който всеки, и то

...
В Германия вече има университет, в който всеки, и то
Коментари Харесай

Челен опит: Ето къде вече има безплатен университет за всички

В Германия към този момент има университет, в който всеки, и то безусловно гратис може да се запознае с лекциите на немски професори, без въобще да напуща дома си.

В плана "Virtuelle Hochschule Bayern " - "Баварски виртуален университет " - вземат участие няколко университета от Бавария, написа fakti.bg.

Сред тях има елитни образователни заведения като Мюнхенския механически университет и университета "Лудвиг-Максимилиан ", както и по-малко известни висши учебни заведения, измежду които тези в Аугсбург, Кобург, Инголщат, Кемптен. Преподавателите от тези образователни заведения разгласяват своите лекции и семинари на специфична платформа в интернет.

Изборът на курсове е повече от необятен

Проектът съществува от 2000 година, само че до неотдавна безплатните лекции на виртуалния университет бяха налични единствено за студенти, които следват в Бавария. На тях се оферираше и така наречен смесена форма на образование, която включва и работа с учител, и независими онлайн занимания.

Новата фаза на плана прилича правилото на необятно публикуваните онлайн курсове и дава опция на всеки да затвърди знанията си по немски език или да придобие нови в избрана област, да се ориентира в избора си на специалност или просто да разшири информираността си.

Към претендентите няма никакви условия, в това число не е нужно да бъдат студенти, с цел да посещават лекциите. Всичко е изцяло гратис и налично. Който желае, може да получи документ за преминат курс, откакто е попълнил специфичен онлайн тест.

В момента на платформата могат да бъдат открити лекции от най-различни области на науката - от онлайн маркетинг и финансов мениджмънт до микробиология, генетика и ортопедия.

Обучаващите се могат да схванат по какъв начин да подсигуряват сигурността си в обществените мрежи, по какъв начин да създадат дома си интелигентен, по какъв начин да приказват завладяващо, да се оправят със напрежението и да възнамеряват бъдещето си. Предлагат се и курсове по фешън тематики като "Интернет на нещата ", Индустрия 4.0 и даже за диджеи.

Германия се пробва да настигне Съединени американски щати

Някои семинари могат да бъдат изключително потребни за чужденците - най-много за тези, които възнамеряват да свържат живота си с Германия. Предлагат се курсове като "Немски език за чужденци ", "Основи на правописа ", "Следване в Германия: встъпление в немския научен живот ".

Всички те обаче са за самоподготовка, т.е. няма учител, който да води занятията.

Семинарите се организират на немски или на британски език, като това е авансово оповестено. Всеки курс е съпроводен от малко обобщение, описващо задачите, програмата и целевата публика.

Включена е и информация за преподавателите. За присъединяване в семинарите е нужна регистрация посредством имейл или Facebook профил.

Баварският виртуален университет е първият огромен план, включващ няколко десетки висши учебни заведения. В региона на този вид онлайн обучение Германия към момента изостава от Съединени американски щати.

Германските платформи, употребяващи технологии за електронно образование и свободен достъп, са извънредно малко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР