В Германия, вътрешният министър Хорст Зеехофер подава ръка към ислямската

...
В Германия, вътрешният министър Хорст Зеехофер подава ръка към ислямската
Коментари Харесай

Германия иска независими имами

В Германия, вътрешният министър Хорст Зеехофер подава ръка към ислямската общественост с стратегия за интеграция. Тя включва финансиране, без значение от чужбина и най-много от Дирекцията по вероизповеданията в Турция, известна като Дианет. В началото на мандата си Зеехофер произнесе фразата, че ислямът не е част от Германия. Днес, на конгрес конференция в Берлин, той предложи средства за доближаване на мюсюлманите с другите религиозни общности в страната.


Повечето от имамите в Германия проповядват с обучение добито в Турция. Тази тематика вътрешният министър на Федералната република нарежда като централна във форума Германска ислямска конференция. Хорст Зеехофер е безапелационен, че образованието на имамите би трябвало да е в немски образователни заведения.
Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи на Германия: Дълбоко съм уверен, че въздействието от чужбина би трябвало да бъде превъзмогнато. Мюсюлманите в Германия би трябвало освен да поемат в ръцете си финансирането и организацията на религиозните общини, само че и образованието на имамите би трябвало да бъде приспособено към потребностите на хората, живеещи тук.
Консервативните мюсюлмани и най-много тези, които са покрай Турската дирекция по вероизповеданията, се тормозят тъкмо от това - от така наречен ислям от и за Германия. Тяхното безпокойство е, че вярващи, които се почустват неразбрани от немскоезични проповедници, ще се извърнат към представители на радикални течения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР