В Германия се очаква още от следващата събота да отпаднат

...
В Германия се очаква още от следващата събота да отпаднат
Коментари Харесай

Германия разхлабва ограниченията

В Германия се чака още от идната събота да отпаднат рестриктивните мерки за имунизираните и преболедувалите Covid-19. Това предложи държавното управление, а гласуването в двете камари на Народното събрание е планувано за четвъртък и петък.

Германското държавно управление работи под натиска на обществото и придвижи предложение за изменение на закона за отбрана от инфекции, с което да отпаднат някои ограничавания.

В момента, в който се откри, че изцяло имунизираните и оздравелите не съставляват риск за себе си и за близките, е доста евентуално за тях да отпаднат рестриктивните мерки,обяви здравният министър Йенс Шпан.

Очаква се още през уикенда имунизираните и преборили заболяването германци да си върнат огромна част от гражданските свободи, като свободно напредване, както и отпадането на условието за негативен резултат от тест и наложителната карантина след завръщане от някои страни. За връщането на гражданските свободи от дълго време упорства опозицията - както крайнодясната „ Алтернатива за Германия “, по този начин и демократичната партия и Левицата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР