В Германия има все повече случаи на по-млади хора с

...
В Германия има все повече случаи на по-млади хора с
Коментари Харесай

Коронавирус няма да подмине младите. И те могат да развият тежки симптоми.

В Германия има от ден на ден случаи на по-млади хора с тежки признаци на Ковид-19. " Най-младите пациенти, развили признаци, са 20-годишни. Като цяло както в интензивните, по този начин и в другите отделения са показани всички възрастови групи ", споделя основният доктор на отделението по инфекциозни болести в Мюнхенската клиника " Швабинг " доктор Клеменс Венднер. Той е експертът, лекувал в края на януари първите заболели от Ковид-19 в Германия.

" Дори и при младите пациенти болестта може да протече тежко ", предизвестява експертът. " Това би трябвало да ви накара най-сетне да разберете, че хигиеничните и всички останали разпореждания би трябвало да се съблюдават ", акцентира Венднер.

Опасността, подбудена от новия вирус, в началото беше подценена както от политици, по този начин и от учени, споделя доктор Клеменс Венднер. Той показва, че с изключение на възрастните и заболели хора, на огромен риск са изложени и всички здрави пациенти с повредени бели дробове - като дългогодишни пушачи и астматици. Медикът акцентира, че диабетиците и хората с високо кръвно налягане също спадат към групата на по-застрашените, защото при тях значими органи като белите дробове са по-слабо снабдени с О2 и хранителни субстанции. Медикът изяснява още, че съгласно епидемиологичните модели, резултатите от затварянето на учебните заведения и магазините ще се усетят най-рано след три седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР