В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция

...
В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция
Коментари Харесай

Бойко Борисов с много силни думи от Хасково: Докато аз съмпредседател на ГЕРБ, няма да има коалиция с БСП

В ГЕРБ в никакъв случай не са се водили диалози за коалиция с Българска социалистическа партия, нито с Движение за права и свободи. И с цел да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноемврище се вземе решение да не се прави такава коалиция, до момента в който аз съм ръководител на партията. Това съобщи министър-председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов по време на районната политическа академия на МГЕРБ, която се организира в хасковските Минерални бани.

Той изясни, че Българска социалистическа партия си разчистват сметките между тях като се упрекват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. “Ние не желаеме подобен съюз. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия да си откри друго пояснение с кого е”, съобщи Борисов. Той акцентира, че е предложил на втората след ГЕРБ партия да оглави Народното събрание поради стабилността на страната и идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. Премиерът разяснява, че след изборите е дал опция на Деница Златева да резервира поста си, с цел да бъде страната постоянна, макар че Лиляна Павлова я превъзхожда в пъти като министър. “Не сме желали никой да купуваме. Стана като приказката:”Ти мен за каква ме мислиш и в случай че ме мислиш за такава какъв брой даваш? “ Премиерът уточни, че избор на доверие се внася за да се смъкна настоящото държавно управление и парламент и да се провокират нови избори. “Как си показват “национално виновните политици” от Българска социалистическа партия, че ще наподобява България в очите на Европа със служебно държавно управление и в предизборна акция по време на Председателството ни на Съвета на ЕС”, попита Бойко Борисов.

Той бе безапелационен, че това е безконтролно държание от страна на опозицията и този избор няма да мине. Председателят на ГЕРБ разяснява, че неслучайно има сентенция, че в пъкъла единствено българския котел не го пазят дяволите, тъй като все някой има кой да дърпа другия надолу. Според Борисов би трябвало да покажем на Европа какви старания поставя България за Западните Балкани. “Аз си затраях за контракта с Македония – за какво не са го подписали, в случай че са работили толкоз по съглашението. Много държавни управления са работили, само че стана в този момент, тъй като сме създали всичко належащо с Министерство на външните работи.

Целият Европейски Съюз излезе с позиции още в първите минути откакто подписахме – Федерика Могерини, Доналд Туск, външните министри на Германия, Франция, САЩ… Всички те са очаквали от нас да сложим тематиката за вероятността на Балканите. И ние доказахме, че има политици които могат и по този начин да мислят”, разяснява министър председателят. Той посочи и значимостта на построяването на инфраструктура сред София, Скопие, Солун и Белград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР