В географски, исторически и културен план България винаги е била

...
В географски, исторически и културен план България винаги е била
Коментари Харесай

Радев хвали кабинета си пред Домбровскис, овладял всички най-важни фактори за инфлацията

„ В географски, исторически и културен проект България постоянно е била неразделна част от Европа, а през днешния ден тя е значима част от европейското икономическо пространство “. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис, съобщи БГНЕС.

„ Инвестициите, комерсиалният продан са се задържали с помощта на Европейски Съюз и Еврозоната. Членството на България в Шенген и Еврозоната е подобаващ свършек на процеса на интеграция. Това изисква старания, бистрота и доверие. Искам да благодаря на всички ви за поддръжката на служебния кабинет, който направи най-големия прогрес към Еврозоната “, съобщи още Радев. „ Служебното държавно управление съумя да овладее всички най-важни фактори за инфлацията. Не единствено, че имаме едни от най-ниските цени на газа, само че имаме и обезпечени газови доставки, дълготрайни доставки на газ от разнообразни снабдители, газ от Азербайджан на налични цени и обезпечен достъп до терминалите за полутечен газ на Турция “, посочи още президентът, след което добави, че имаме най-ниските цени на горивата.

„ Вярвам, че инфлацията ще бъде овладяна, по тази причина чакам и бъдещият парламент да одобри всички нужни закони за страната ни. Убеден съм, че участието ни в Еврозоната ще донесе неоспорим триумф за страната ни, само че би трябвало и жителите да са уверени в този триумф. Надявам се, че благодарение на Европейска комисия, държавната власт ще вкара ограничения и модели, които да доведат до минимализиране на цените, освен опазване, само че и повишение на приходите на жителите, както и до основаване на добра икономическа среда за догонване на европейските равнища “, сподели още президентът.

„ Наближава една година от войната в Украйна, която аргументи освен загуби на човешки животи, само че и загуби в стопанската система “. Това съобщи и изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис. „ Изключително значимо е Европейски Съюз да продължи да показва своето единение в поддръжката си за Украйна и да продължи да упражнява напън върху Русия в поддръжка на постигането на мир в Украйна и оказване на помощ за украинския народ. С налагането от съветската страна на едностранни ограничения за блокиране на доставките на храна от Украйна и с увеличението на цените на горивата в международен мащаб, ние сме очевидци на нарастване на инфлацията. Имаме рекордни равнища на инфлация в Европейски Съюз, а с нарушените доставки от Русия имаме повишение на цените от потребителската кошница за страните от Източния блок “, разяснява още Домбровскис. „ На фона на този подтекст, вие споменахте, че служебният кабинет е подхванал ограничения за преодоляване на инфлацията, само че бе упоменато, че участието на България в Еврозоната би трябвало да бъде отсрочено. Европейските институции поддържат вашето участие, надяваме се това отсрочване да не е дълго и България да продължи по своя път към него. Това е по този начин, тъй като сме уверени, че влизането в Еврозоната ще докара до безспорни триумфи както за българската страна, по този начин и за жителите й. Нужна е една изяснителна акция, българският народ да е наясно какви са изгодите и какво би трябвало да бъде свършено, с цел да се усетят те “, изясни от своя страна изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР