В Гърция учебните занятия продължават присъствено въпреки високите нива на

...
В Гърция учебните занятия продължават присъствено въпреки високите нива на
Коментари Харесай

Учениците в Гърция учат присъствено въпреки многото положителни тестове



В Гърция образователните занятия не престават присъствено макар високите равнища на заразяване с Covid-19, безапелационни са от Министерството на образованието в Атина.

Задължителните проби за учениците демонстрираха мощно разпространяване на вируса измежду тях, оповестяват лекарите, които наблюдават епидемиологичната конюнктура в страната.

" След 15 500 позитивни проби през вчерашния ден, през днешния ден са регистрирани нови 10 000 инфектирани възпитаници с вируса ", осведоми здравният министър Танос Плеврис.

Засега образователните занятия не престават присъствено, безапелационни са от Министерството на образованието.

Политическо напрежение има и по въпроса за цената на PCR теста. Правителството сложи таван от 47 евро. Това е " непостижимо да се заплати от всеки грък ", разясняват от опозиционните партии и упорстват за безвъзмездни проби за всички жители.

Сред като в последните дни броят на новорегистрираните случаи падна под 50 000 дневно, през днешния ден експертите от Съвета за надзор на пандемията чакат още веднъж доста високи стойности на разпространяване вследствие на събирането за празниците и присъственото образование на децата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР