В Гърция транспортът е блокиран заради протести и 24-часова стачка

...
В Гърция транспортът е блокиран заради протести и 24-часова стачка
Коментари Харесай

Стачка блокира транспорта в Гърция

В Гърция превозът е блокиран поради митинги и 24-часова стачка против предложенията на управляващите за промени в трудовото законодателнство, съобщи БНР. Организатор на общонационалната стачка са синдикатите и опозиционните партии.

Консервативното държавно управление на Киракос Мицотакис внесе в Народното събрание промени в трудовото законодателство с претекста, че са в поддръжка на правата на работещите. Тълкуването на синдикатите и опозицията обаче е, че се прави опит за въвеждане по-лесно уволняване на всеки работещ както в частния, по този начин и в държавния бранш.

Стачката стартира в 6 часа тази заран и засегна мощно превоза – железничарите стопираха влаковете във всички посоки, фериботите остават на котва. Стачкуват и авиодиспечерите, което анулира полети към гръцките летища. Отменени са десетки вътрешни полети, както и полетите по линията Атина-Скопие-Атина и Атина-Ларнака-Атина. 

През избран период стопира и градския превоз. 

Опозиционните партии също приканват хората да се включат хората в всеобщи демонстрации макар епидемиологичната конюнктура с искане държавното управление да отдръпна измененията в трудовото законодателство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР