В Гърция отдавна е спряно присъствието на враждуващи фен клубове

...
В Гърция отдавна е спряно присъствието на враждуващи фен клубове
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Хората, които обичат футбола, не се занимават с агресия и бой


В Гърция от дълго време е спряно наличието на враждуващи почитател клубове по време на мачовете. Целта е да се предпазят от съществени ексцесии, както убийството на български почитател в събота в Солун. Нападателите съгласно мен изобщо не са разбрали, че са умъртвили българско момче, те са мислили, че става въпрос за неприятелски гръцки почитател клуб. Футболът е спорт, а спорта е развлечение, само че не да се биеш, не да правиш такива неща, да се провеждат някакви боеве. Това разяснява в ефира на Нова тв Велислав Вуцов.

България към този момент вкарва ограничения против експанзията на почитателите, което е добре. Стъпките може да са дребни, само че имат смисъл. Разберете, хората, които обичат футбола, не се занимават с експанзия и пердах. Същото беше и с расизма на стадиона против Англия. Ние не сме расисти, не и както е в останалите страни, където съм го виждал, разяснява Вуцов.

Искам да кажа на всички, че това, което стана в Солун, би трябвало да е за урок. Никога не знаеш като отиваш на такива улични боеве какво ще стане, по какъв начин ще свърши. Тази покруса не е единствено за един убит живот. Тя е и за околните, и за фамилията, и за роднините, и за приятелите на това момче, което си отиде по този метод, уточни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР