В Гърция масово се налагат глоби за неспазване на карантината.

...
В Гърция масово се налагат глоби за неспазване на карантината.
Коментари Харесай

В Гърция глобяват и за неправилно сложена маска

В Гърция всеобщо се постановат санкции за неспазване на карантината. Цялата гръцка полиция е мобилизирана по надзор на въведените противоепидемични ограничения, заяви министърът по отбрана на жителите Михалис Хрисохоидис, заяви БНР.

„ Който не съблюдава предписанията на здравните управляващи, копае гроб “, съобщи пред медиите министъра.

Наложиха санкции от по 15 хиляди евро и затваряне за месец на заведения, позволили нарушавания. Глобяват по 150 евро даже за погрешно сложена маска или неспазване на вечерния час. Продължава нарастването  на броя на инфектираните в Солун, като през днешния ден те са двойно повече от област Атика.

Финансовото министерство осведоми за един милиард и половина евро за облекчение на вредите на компании и жители от наложителното преустановяване на тяхната активност.

По 534 евро е компенсацията за прекратилите работа по време на карантината. С отсрочено данъчно облагане са фирмите от ноември до април, с 40% се орязват наемите на компаниите.

След рецензия от опозицията за претоварване на градския превоз, който е измежду главните огнища за заразяване с вируса, от на следващия ден в Атина се пускат нови 100 рейса в градската мрежа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР