В Европейското състезание, което се проведе във Виена на 24

...
В Европейското състезание, което се проведе във Виена на 24
Коментари Харесай

Медицински университет-Плевен взе трето място в Европейско състезание във Виена в съревнование с 24 университета от цял свят

В Европейското съревнование, което се организира във Виена на 24 и 25 ноември 2022 година, с присъединяване на общо 24 университета от целия свят, Медицински университет-Плевен приключи на трето място и провокира голям интерес и поздравления за изнесената презентация и новаторската си концепция за „ Изкуствен разсъдък за систематизиране на изображения от колпоскопия за ранна диагностика на рак на маточната шийка “. Тя беше показана от доктор Пранджев и студентите от 5-ти курс Йоанна Ачева и Симона Минкова.

Екипът на доктор Георги Пранджев Zhiva.Al получи поздравления от акад. Григор Горчев, д.м.н., проф. Славчо Томов, д.м.н. и проф. Добромир Димитров, д.м.

Темата на взелата трето място в Европейското съревнование презентация е обвързвана с докторантурата на доктор Пранджев: „ Изкуствен разсъдък в актуалната колпоскопска диагностика “, която написа под управлението на проф. Славчо Томов, д.м.н.

Медицински университет-Плевен започва работа с Junior Achievement Bulgaria и нейната spin-off компания Тhe Edge: R&BD, в партньорство с EIT Health, за образуване на Innovations Days (i-days) на EIT Health (Европейски Институт по Иновации и Технологии). Събитието ще се организира годишно от 2022 до 2025 година. Негова цел е да промотира създаването на нововъведения в областта на медицината. Програмата включва образование по предприемачество, лекции от сполучливи бизнесмени, фокусирани в областта на цифровото опазване на здравето, както и съревнование сред студентски екипи за намиране на най-иновативното решение по действителни бизнес проблеми, предоставени от сътрудниците на събитието Roche Bulgaria и Novartis Bulgaria.

Тази година EIT Health I-Days се състоя на 31 октомври в зала Амброаз Паре на Медицински университет-Плевен, като в него се включиха над 40 студенти, разграничени на 6 тима с ментори: доктор Караманлиев, доцент Камбурова, доктор Пранджев и по 1 представител на Roche Bulgaria и Novartis Bulgaria. Тяхната задача бе за 2 часа да оформят решение на проблем и да го показват за няколко минути под формата на постер/презентация/ рисунка, пред 3-членно жури в състав: доцент доктор Цветелина Валентинова, д.м. - заместник-ректор по качество на образованието и акредитация на МУ-Плевен, Милена Стойчева - изпълнителен шеф на Джуниър Ачийвмънт България и Андрия Томович - президент на Новартис за България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР