В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на

...
В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на
Коментари Харесай

CNN за Банско - едно от недооценените съкровища на Европа

В Европа има десетки топ дестинации, които се радват на голям интерес от туристи от целия свят. Като стартираме с Рим, Милано, Венеция, минем през Мадрид и Барселона, и стигнем до Париж, Прага и Будапеща. Несъмнено е доста прелестно да отпием глътка еспресо в някое популярно парижко кафене или да ядем тапас в сърцето на Барселона.
 Копривщица, Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и описът с най-хубавите туристически селища в света
Признанието, което получи Копривщица

Повод за горделивост

На Стария континент обаче има не едно и две местенца, които не отстъпват по хубост на най-известните дестинации, само че ни подсигуряват доста по-малко стрес и нерви.

Точно заради тази причина CNN разгласява лист, събрал някои от най-красивите недооценени европейски дестинации, които си заслужава да посетим. Изненадващо или не, в него има и българско присъединяване.

" Европа е цялостна с толкоз доста прелестни, недооценени места. Независимо дали желаеме да посетим исторически, подценявани градове или диви планински вериги, където малко туристи стъпват, тези 21 европейски дестинации сигурно ще провокират сериозен припадък на пристрастеност към пътешествия ", пишат от. 
 Снимка 594670

В селекцията, наред с други недооценени кътчета в Румъния, Швейцария, Франция, Гърция, Дания, Финландия, Германия, Шотландия, Англия и доста други, виждаме и българският ски курорт Банско.

" Карането на ски в Алпите, без значение дали във Франция, Швейцария или Австрия, може да бъде отлично прекарване, само че и много скъпо. Именно тук си проправя път Банско ", написа изданието. То разказва курорта като " най-голямата ски зона в България ", която предлага " едни от най-хубавите зимни спортове в Европа ", като в същото време не оставя банковите ни сметки изчерпани.
 Guardian, Пловдив и влизането на българския град в селекция на изданието
Когато Пловдив завоюва сърцето на Guardian

Поредното самопризнание, което градът получи

Комплименти получават още снежната завивка на пистите и разнообразието от развлечения, на които туристите може да се отдадат след карането на ски.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР