В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог. България

...
В Европа бушува война, безпрецедентна по мащаби и залог. България
Коментари Харесай

Румен Радев: В Деня на Свети Георги Победоносец отбелязваме единението на народ и армия

В Европа бушува война, невиждана по мащаби и залог. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили.Това сподели президентът Румен Радев в тържественото си слово във връзка Деня на Българската войска, съобщи кореспондент на " Фокус ".  " С насаждани илюзии, че войните са част от предишното, а армията е отживялост. Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете в страната за сигурност, а бездействието и пагубните решения бяха размивани в груповата безнаказаност “.

Като президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили желая да заявя, че развиването на въоръжените сили не търпят дилетанщина и лековерие, безапелационен е Радев. " Когато българският боец и българският народ са плащали политическата безкористност и лековерие, липса на предвидливост. Има един исторически потвърден принцип – една крепост най-лесно се завладява от вътрешната страна. Затова Гергьовден е изключително значим празник. В Деня на Свети Георги Победоносец означаваме единението на народ и войска, припомняме си, че в историческата стихия би трябвало да сме сплотени зад националния интерес, с цел да съхраним своя живот и този на околните си. “

След броени минути в церемониален марш ще преминат хората, приели задачата да бранят Родината, добави Радев. " Уважаеми военнослужещи, благодарим, че отстоявате идеята България с професионализъм, безрезервност и чест “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР