В Европа 32% от смартфоните, продадени през 2018 година, са

...
В Европа 32% от смартфоните, продадени през 2018 година, са
Коментари Харесай

Всеки трети продаден смартфон в Европа е китайски

В Европа 32% от смарт телефоните, продадени през 2018 година, са били на китайски производители. Това демонстрират последните данни на анализаторската компания Canalys.

Тези числа приказват за повече от огромен триумф за азиатските компании като се има поради, че през 2013 година те са с дял от едвам 11% на европейския пазар.

" Експанзията на пазара на Стария континент беше ненапълно подкрепена от напрежението сред Китай и Съединени американски щати. Търговската война направи по-изгодно за компании като Huawei и Xiaomi да влагат в Европа ", показва старши специалистът от Canalys Бен Стантън.

Нещо повече, съгласно изчисленията водачите Samsung и Apple губят позиции на Стария континент. Продажбите на първата се е свил с 1% през предходната година спрямо миналата, а тези на производителя на iPhone - с 5,1%.

От друга страна тези на Huawei порастват с 55,7 на 100, а на Xiaomi - с 62 на 100. Тези на останалите производители спадат. Все още обаче Huawei продава два пъти по-малко смарфони в Европа в съпоставяне със Samsung при резултати от 8,6 милиона доставки против 16,4 милиона доставки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР