В ерата на здравословното хранене има една спрягана храна за

...
В ерата на здравословното хранене има една спрягана храна за
Коментари Харесай

5 причини да стоите далеч от прословутата норвежка сьомга

В ерата на здравословното хранене има една спрягана храна за извънредно потребна, а точно рибата. И това е реалност. Рибата, която е прясна, чиста и идва от море/река, в действителност е цялостна с потребни субстанции като Омега-3.

Също по този начин норвежката сьомга, особено отглеждана във ферми за риба, е също толкоз цялостна с хормони, препарати и антибиотици, както пилешкото месо, да вземем за пример. Ето 5 аргументи за какво е по-добре да се обърнете към диво уловена сьомга, в случай че е, несъмнено, по отношение на вашия бюджет:
 Ето за какво сьомгата от магазина е токсична Ето за какво сьомгата от магазина е токсична
Рибата е една от най-здравословните храни, които можете да включите в менюто си. Тя е богата на минерални субстанции и съдържа доста важн...

1. Антибиотици

Предвид, че се отглеждат на доста по-малко място спрямо открития океан, рибите в рибарниците, са постоянно извънредно натъпкани една в друга, като по-този метод могат да заболяват по-често и да се заразяват. Тук идва ред на антибиотиците, които се употребяват регулярно и след това вие ги консумирате с рибата.

2. Високи равнища на живак

Всички риби имат евентуален риск да пренесат живак на трапезата ви. Докато всекидневно няма необикновен проблем да консумирате деликатно и в модерация, имайте едно мислено, в случай че обичате постоянно да хапвате риба, а тази отглеждана във ферми има всекидневно по-високи равнища на живак от тази която е диво уловена.

3. Диоксини
 Най-честите неточности, които позволяваме при приготвянето на сьомга Най-честите неточности, които позволяваме при приготвянето на сьомга
Сьомгата е красива розова мазна риба, която е необикновено гъвкава. Вкусът е необикновен, когато се пече на скара. Сьомгата също е супер з...

Потенциално рискови субстанции, които погълнати в огромно количество, могат да провокират съществено натравяне. Норвежката сьомга във фермите е допустимо да съдържа по-високи равнища от дивата, макар че съгласно специалисти, по-рядка консумация на норвежка сьомга (3-4 месечно), не би следвало да крие евентуални рискове за организма. Ако обаче обичате да хапвате през ден - два, то е добре да помислите дали не натрупвате доста отрови в тялото си.

4. Рибата във фермите, в действителност е оцветена в розово

Всъщност сьомгата,  която виждате най-често, е хранена с гранули, съдържащи " карофил ", който е неестествен оцветител, с цел да може нейното месо да наподобява такова, каквото е на дивата риба. Реално на изкуствено отглежданите сьомг, цветът е сивкав и не толкоз апетитно изглеждащ за елементарния консуматор, по тази причина се оцветява изкуствено.

5. Плуват в тесни пространства, постоянно в личните си екскременти

Предвид, че действително се отглеждат в огромен " аквариум ", постоянно си плуват в личните отпадни артикули, което, несъмнено, единствено по себе си значи, че основава причина за формиране на патогенни организми. А точно и по тази причина се включват антибиотиците като добър метод да се оправят с този проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР