"В епидемията от коронавирус в момента сме в стръмната част

...
"В епидемията от коронавирус в момента сме в стръмната част
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни заплахи, образът ми се сатанизира

"В епидемията от ковид сега сме в стръмната част на изкачването ", споделя ген. Мутафчийски. Заради наложените ограничения специалистът към този момент получава смъртни закани. Ето какво сподели той в обстойно изявление за Дойче Веле:
- Дъждовни води: България предприе в точния момент ограничения против разпространяването на ковид и изначало нещата изглеждаха под надзор - кривата на заразяванията дълго време беше плавна. Но от няколко дни тя потегли внезапно нагоре. Обърка ли се някъде нещо и къде?
- Мутафчийски: Ще бъда напълно прям: ние имахме необикновен шанс с това, че към този момент бяха наложени карантинни ограничения за учениците и в здравните заведения поради грип-Б, който преля и във втори пик на заболяването. Това ни даде опция да ограничим още тогава разпространяването на ковид в България. След това тези ограничения против грипа преляха в ограничения против ковид и те бяха доста съответни. Но в този момент, като погледна обратно, те ми наподобяват прекомерно демократични, тъй като не беше неразрешено да вземем за пример ходенето на работа. Независимо от това ограниченията дадоха чудесни резултати и дълго време ние се движехме в една доста плавна крива. Това продължи до към 30 март, когато отчетливо видяхме завишаване, а след 12 април тръгнахме стръмно нагоре.

- Дъждовни води: Защо, какво се обърка?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР