В Елена се състоя специална среща, на която бяха обсъдени

...
В Елена се състоя специална среща, на която бяха обсъдени
Коментари Харесай

Проведоха първата инфоработилница от кампанията „Този път ще гласувам“ в Елена

В Елена се състоя специфична среща, на която бяха разисквани опциите, които дава Европа на младежите, и значимостта на дейните жители. Студентката по политология във Виенския университет Виктория Русева показа своя опит от интернационалните планове, обмени и надпревари.

Събитието се провежда с поддръжката на Община Елена, Европейския парламент в България и Европейския парламент в Австрия и е част от акцията „ Този път ще гласоподавам “ във връзка идните през 2019 година избори за Европейски парламент.
 kampaniq  kampaniq1
Виктория е доброволец в акцията и в двете страни, а за България това е първото сходно събитие. Кампанията има за цел да насърчи по-високата изборна интензивност на младежите на европейските избори и да поддържа самото гласоподаване като акт на присъединяване в демократичния развой по съзнателен и изцяло осведомен метод.

На събитието в Елена участниците обсъждаха и ролята на Европейския съюз в всекидневието ни, както и смисъла на гласа на младите жители за развиването на Европа. По време на инфоработилницата Виктория Русева показа усещанията си от Европейския парламент в Страсбург, където през 2017 година е представител на българския училищен тим, а преди броени дни приказва за акцията и самодейността й като доброволец по Българско национално радио за стратегия „ Мрежата “.

Амбициозното момиче учи до седми клас в СУ „ Иван Момчилов “ в Елена, а междинното си обучение приключва в езиковата гимназия във В.Търново. Четири следващи години е в топ 10 на България в Националната олимпиада по немски език към МОН. Печели две първи места на Национална цветна олимпиада и трето място на надпреварата по живописен превод на Великотърновския университет, когато е в 12 клас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР