В ефира на Здравей, България говори сестрата на 15-годишния Филип,

...
В ефира на Здравей, България говори сестрата на 15-годишния Филип,
Коментари Харесай

Сестрата на убития Филип: Глобите са смешни! Шофьорите не ги е страх, имат вратички за обжалване

В ефира на „ Здравей, България ” приказва сестрата на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София.
„ Проблемът е сложен, на цялата страна. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последици, в случай че се качат зад кормилото след приложимост на алкохол. В чужбина нещата са разнообразни – в Гърция санкциите са моментални. Ако не я платиш, следва рента и струпване на санкцията. Няма малки врати за обжалване ”, сподели Ина Арсова. По думите ѝ по тази причина българите се опасяват да нарушават законите в Гърция.
„ Не може най-голямата парична санкция за шофиране след приложимост на алкохол да е 2000 лв.. Това е смешна санкция, кой ще го е боязън да се качи зад кормилото ”, сподели още почернената жена. „ Жената е била с водача преди да се качи в автомобила и е знаела, че е използвал алкохол. В някои страни се санкционира това, че знаеш, че твой непосредствен кара, използвал алкохол ”, добави Ина Арсова. Според нея в сходни обстановки фамилиите и околните са съучастници.
Сестрата на починалия Филип призна, че той бил „ неповторимо дете, което в никакъв случай не е нарушило нито едно предписание ”. „ Възпитано дете, което в никакъв случай не е отишло на учебно заведение импровизирано, без домашно. Никога не би си разрешил да пресече на друго място, с изключение на на светофар или пешеходна пътека. Имаше мощен дух и наличие, беше образец за възрастните. От дребен беше мощен и виновен. Нямаше потребност да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София ”, сподели още Ина Арсова.
По думите ѝ младежът спортувал от дребен. „ Преди няколко месеца на подготовка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е предизвикал това – да би трябвало да го водят по лечебни заведения и лекари. Не искаше да е в тежест на никого, самичък се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този метод можем да бъдем осъдени ”, показа още сестрата на жертвата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР