В едно изпълнено с излизания на колата за сигурност спринтово

...
В едно изпълнено с излизания на колата за сигурност спринтово
Коментари Харесай

Никола Цолов с най-добро класиране за сезона в първия старт в Австралия

В едно изпълнено с излизания на колата за сигурност спринтово съревнование в Австралия Никола Цолов записа своя най-хубав резултат от началото на сезона във Формула 3, откакто приключи на 14-та позиция. Така той още веднъж не взе точки, само че несъмнено сподели прогрес в своето каране по отношение на първия кръг за годината, в който той позволи няколко неточности и получи санкции и в двете надпревари в Бахрейн. 

Цолов стартира надпреварата от 15-та позиция и загуби едно място в безредната първа обиколка, след което се възползва от грешките на част от своите съперници, с цел да се придвижи с две позиции напред доникъде на дистанцията от 20 обиколки. В следствие той бе изпреварен от съотборника си в АРТ Гран При Кейлън Фредерик при третия рестарт на надпреварата, който пристигна в края на 16-я тур.

Всъщност Фредерик нападна българския играч и във втория рестарт, който бе при започване на 11-та обиколка. Тогава обаче Цолов съумя да се отбрани, само че нямаше този шанс при идната офанзива на Фредерик. Двамата финишираха надлежно 14-ти и 15-ти, само че се придвижиха с по една позиция напред поради наказването от 10 секунди на приключилия 11-ти Люк Браунинг (Хайтек).

Самото съревнование бе извоювано от водача на Министерство на правосъдието Моторспорт Франко Колапинто, който започва 6-ти и доста бързи и дейно си проправи път през колоната, с цел да стигне до успеха. Аржентинският водач от академията на Уилямс взе и бонус точката за най-бързата обиколка, която той записа в 18-я тур на надпреварата. Втори приключи Зак О`Съливън (Према), който също е част от академията на Уилямс, а топ 3 добави стартиралият от полпозишъна Себастиан Монтоя (Хайтек).

В генералното класиране във Формула 3 водач с 32 точки е приключилият 7-ми през днешния ден Габриел Бортолето (Трайдънт), който ще започва от полпозишъна на следващия ден. Втори с 27 пункта е финиширалият на 6-то място през днешния ден Дино Беганович (Према), а топ 3 с 23 точки добавя Оливър Гьоте (Трайдънт), който отпадна още в първия тур на надпреварата след контакт с Браунинг. Именно този контакт донесе и наказването на Браунинг, което в последна сметка го смъкна до 20-та позиция. Никола Цолов е 20-ти в генералното нареждане с 0 точки, а за българския играч днешният резултат е най-хубавият от началото на сезона.

Вторият спортен уикенд във Формула 3 за 2023 година приключва на следващия ден с главната конкуренция, която ще стартира в 2:05 часа сутринта българско време. Тя ще бъде с дълготрайност от 23 обиколки, а в нея Никола Цолов още веднъж ще потегли 15-ти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР