В една от последните си изяви като посланик на САЩ

...
В една от последните си изяви като посланик на САЩ
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Корупцията деформира институциите в България 


В една от последните си изяви като дипломат на Съединени американски щати в България, Херо Мустафа разгласи, че корупцията е изкривила метода, по който работят институциите у нас. Според нея има „ истории за юристи с куфари “ и „ подмолни покупко-продажби “.

Изказването си Мустафа направи пред търговско-промишлени сдружения на задграничния бизнес в страната по време на среща, отдадена на върховенството на закона в България и бизнес средата.

Според позицията на посланичката, чийто мандат не беше удължен и до дни си отпътува от София, в страната „ дребна група “ имала система по какъв начин да обогатява олигархичната класа и да завладява държавните запаси. „ Който не принадлежи към тази система, губи вяра. Наистина е мъчително да виждаме това “, разгласи Мустафа.

Според дипломата, България е образец по какъв начин корупцията деформира действието на някои институции и ги управлява в ущърб. Мустафа напомни, че трима българи са глобени по закона „ Магнитски “, само че в България не са били съдени. Въпреки изброеното, Херо Мустафа е безапелационна – връзките сред България и Съединени американски щати в никакъв случай не са били по-добри.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР