В единадесетото издание на конкурса Световен дамски автомобил на годината, жури съставено

...
В единадесетото издание на конкурса
Световен дамски автомобил на годината,
жури съставено
Коментари Харесай

PEUGEOT 208 И 2008 СА ПОБЕДИТЕЛИ В КАТЕГОРИИТЕ СИ В КОНКУРСА СВЕТОВЕН ДАМСКИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

В единадесетото издание на конкурса Световен дамски автомобил на годината, жури формирано само от жени журналисти от автомобилния бранш, излъчи спечелилите в 9 категории.
PEUGEOT 208 завоюва купата в категория „ Най-добър градски автомобил “.

PEUGEOT 2008 печели в категория „ Най-добър градски SUV “.

Основано през 2009 година, журито на Световен дамски автомобил на годината е съставено от 50 дами, публицисти от автомобилния сектор от 38 разнообразни страни и 5 континента.

В първия стадий на състезанието те избират трите най-хубави автомобила във всяка категория.

В края на втория стадий PEUGEOT 208 завоюва в категория „ Най-добър градски автомобил “ в конкуренция с Toyota Yaris и Honda Jazz.

Избран за Автомобил на годината през 2020 г. в Европа и спечелил към този момент 24 награди, PEUGEOT 208 получи самопризнание в сърцето на B сегмента, което способства за триумфа на гамата на PEUGEOT. Спортният му и отличителен жанр носи динамичен характер, който подхожда на препозиционирането на PEUGEOT към луксозния сегмент.

В края на януари 2021 година, 265 000 броя PEUGEOT 208 са продадеи в международен мащаб от лансирането на модела.

Отново в края на втория стадий, PEUGEOT 2008 бе избран за победител в категорията „ Градски SUV “ против Renault Captur и kia Sonet.

Като знак на статус и еднаквост, PEUGEOT 2008 е изцяло в сходство с гамата на PEUGEOT, като в същото време подчертава изразения си жанр. Колата стои стабилно на пътя, излъчвайки мощ и динамичност.

В края на януари 2021 година са продадени 203 000 броя от новия PEUGEOT 2008 в международен мащаб.

PEUGEOT 208 и 2008 взимат присъединяване и в енергийния преход на марката, защото и двата модела са налични с изключение на в конвенционални версии (дизел и бензин) и в напълно електрически версии.

Тези два автомобила бяха отличени на база на следните критерии: сигурност, комфорт, технологичност и съгласуваност, съотношение цена/качество, въздействие върху околната среда и дизайн.

PEUGEOT 208 и 2008 са във финалния лист за избор на Световен дамски автомобил на годината. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 8 март 2021 година – Международния ден на дамата.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР