ФБР издирва растящ брой бегълци от 6 януари

...
В един от най-големите моменти в живота си Ерик Бочен
Коментари Харесай

В един от най-големите моменти в живота си Ерик Бочен носеше избеляла бяла тениска и седеше в празна конферентна зала със зелени стени, напрягайки се да чуе силата на звука от компютъра. Той направи гримаса, когато технологията за виртуална конференция се сблъска. И той често изразяваше разочарованието си от положението си.

Бочен се призна за виновен в края на август по федерално наказателно обвинение за ролята си в атаката срещу Капитолия на САЩ. Но той не се яви в съдебната зала. Адвокатът му не стоеше до Бочен. Вместо това адвокатът беше на отделна виртуална конферентна връзка. И на Бочен не му беше позволено да избере собственото си облекло.

Въпреки че той се призна за виновен само по обвинение за престъпление, Бочен трябваше да се яви дистанционно за изслушването си от стая за задържане в затвора на окръг Брум в Бингамтън , Ню Йорк. Той носеше затворническото си облекло, седейки под флуоресцентни лампи, защото Бохен не е типичният обвиняем от 6 януари.

се укриха и станаха бегълци след арестите си или първите явявания пред съда.

Прокуратурата, свързана с обсадата от 6 януари 2021 г., е най-голямата в американската история, с приблизително 1100 обвиняеми от почти всеки щат. Въпреки че повече от 600 от тези обвиняеми са се признали за виновни и десетки други са изправени пред съда, най-малко шестима са станали – или са били – бегълци през това лято. Някои все още се издирват от ФБР. Ерик Бочен беше един от тях.

Bochene беше обвинен по четири федерални обвинения и беше обвинен в хвърляне на голям предмет в прозорец на Капитолия, след което се придвижи сред тълпата в Капитолия по време на обсадата. След ареста си през май 2021 г. Бочен избра да се представлява сам в съда.

Той беше предизвикателен по време на някои изслушвания, като се позоваваше на език, който е в съответствие с движението за суверенни граждани. В една поредица от съдебни искове, Bochene безуспешно поиска от съда да му плати $75 000 на час като такси за правните му услуги в неговия собствен случай. Бочен подписа едно съдебно дело с червен пръстов отпечатък. На друго съдебно изслушване той двусмислено, когато съдията го попита за възрастта му, отговаряйки "52 или 53". Бочен, който е роден и живее в Ню Йорк, също призна, че веднъж е преразгледал възможността да се откаже от американското си гражданство.

С наближаването на датата на процеса му това лято неподчинението му ескалира. Бочен не успя да се яви на задължителна конференция за състоянието на досъдебното производство във Вашингтон, окръг Колумбия на 18 юли. Съдия издаде заповед за ареста на Бочен, което доведе до залавянето на Бочен от американските маршали в южната част на Ню Йорк и изправянето му в съда в Бингамтън на август 2.

Бочене, който се призна за виновен по обвинението за влизане в забранена сграда, е изправен пред една година затвор при произнасянето на присъдата през ноември. Но споразумението за признаване на вината изисква Бочен да остане в затвора на окръг Брум до изслушването за произнасяне на присъдата, поради неявяването му в съда през юли.

Той каза на съдията, че не е доволен от изискването да остане в затвора, но Bochene не оспори решението на изслушването си.

Бегълците от Флорида

Има четирима бегълци от бунтовете на Капитолия от района на Тампа, Флорида — всички те се преследват.

Единият от тях, Кристофър Уоръл беше член на крайно дясната организация "Горди момчета". 52-годишният Уоръл изчезна дни преди изслушването на присъдата през август. ФБР е публикувало издирван плакат с искане за съвети, които да му помогнат да го открие.

Уоръл беше признат за виновен през май по серия от федерални обвинения, включително нападение или съпротива на полицията. Според Министерството на правосъдието на САЩ, Уоръл е напръскал пипер гел в редица полицаи, опитващи се да защитят Капитолия от тълпата. Прокурорите казаха: „Уоръл по-късно се похвали, че е „разположил цяла кутия“ и „по дяволите им я подаваше“.

Уоръл беше под домашен арест, докато чакаше присъдата си. Прокурори препоръча на съдията да осъди Уоръл на 14 години затвор.

След изчезването му през август, говорител на полевия офис на ФБР в Тампа каза пред CBS News: „Ние продължаваме да търсим помощта на обществеността в предоставянето на информация“ за него къде се намира. 

ФБР също така издирва трима други обвиняеми от района на Тампа на 6 януари, включително Джонатан Полок, който се укрива от почти две години. Агенцията предложи награда от 30 000 долара за информация, водеща до ареста на Полък Парите от наградата и плакатът за издирване, който включва поредица от изображения на Полък, все още не са помогнали на агентите да проследят човека от Лейкланд, Флорида.

Министерството на правосъдието твърди, че Полък е бил част на насилствена атака по време на обсадата на Капитолия. Прокурорите казаха, че Полък "отнел щит за размирици от офицер и се включил в конфликт в стил дърпане на въже, преди да издърпа офицера надолу по стълбите, да счупи хватката на офицера и да вземе щита. " 

Те също така казаха, че Полък "след това е държал щита за размирици пред себе си, втурнал се е нагоре по стъпалата и се е блъснал в полицейската редица."

"Г-н. Полък е беглец. Молим обществеността да предостави информация за местонахождението му, за да можем безопасно да го заведем, за да отговори на обвиненията срещу него“, каза специалният отговорен агент на ФБР Тампа Дейвид Уокър.

Сестрата на Полък, Оливия, също се издирва от ФБР. Оливия Полок, която е съобвиняем по делото на брат си, изчезна дни преди началото на процеса срещу нея през март.   

Федерален съдия от Вашингтон, окръг Колумбия, подписа заповед за арест на Оливия Полок на 28 февруари, една седмица преди насрочената дата на процеса.

Джоузеф Хътчинсън, който също е обвиняем на Полък, също е издирван от федералните власти. Съдът е насрочил – след това отложи — поредица от изслушвания за Хътчинсън, тъй като федералните агенти се опитват да го проследят.

Хътчинсън е обвинен в противопоставяне на офиса с полицията и хвърляне на юмруци по служители по време на атаката на Капитолия. 

Оливия Полок и Хътчинсън се признаха за невинни, преди да се укрият. 

Двама от другите обвиняеми на Полок бяха признати за виновни по техните дела. 39-годишният Майкъл Пъркинс и 25-годишният Джошуа Дулин бяха осъдени за граждански безредици, тежко престъпление, влизане и оставане в ограничена сграда или територия, както и нарушаване на реда и нарушаване на обществения ред в ограничена сграда или територия.

Обвиняемите отново са заловени

Някои от обвиняемите от 6 януари, които не са се явили в съда, бързо са заловени отново.

Марк Бру от Ванкувър, Вашингтон, не се яви на изслушване на 30 юни по делото му, но се твърди, че е продължил да публикува съобщения в социалните медии за прокуратурата и федералното издирване за местонахождението му, докато агентите се опитват да проследят го свали.

Прокурорите от Министерството на правосъдието казаха, че по време на издирването на Бру, Бру е споделял туитове за своя случай, в които е казал: „Чертая шибана линия на пясъка“ „Предпочитам да умра отколкото да се подчини на шибаните тирани." Близо месец по-късно властите открили Бру в Монтана.

В съдебна декларация на Министерството на правосъдието се казва, че „подсъдимият се е натъкнал на служители на щатската полиция на Монтана, след като е участвал в автомобилна катастрофа, в която той твърди, че случайно е шофирал в канавка и след това е бил блъснат от пиян шофьор. информира отговарящите полицейски служители на щата Монтана, че той няма валидна книжка или застраховка за кола и че има издадена федерална заповед за задържането му.Полицаите арестуваха обвиняемия, потвърдиха съществуването на федералната заповед за арест и уведомиха американските маршали Служба."

Бру беше обвинен в възпрепятстване и влизане в сграда с ограничен достъп два месеца след нападението на 6 януари. Бру е избрал да се представлява сам в неговия случай, преди да се твърди, че се укрива.

Ответниците, които не се явят в съда и бягат от властите, рискуват да бъдат изправени пред по-строги или допълнителни обвинения.

Lucius Outlaw, доцент по право в университета Хауърд и бивш федерален защитник, каза, че обвиняемите от 6 януари ще бъдат изправени пред по-големи наказания, след като бъдат заловени.

„Ако възнамерявате да бягате, можете да получите допълнителни такси в допълнение към техните такси, които вече сте изправени“, каза Outlaw пред CBS News. „Ако бъдете осъден, съдията със сигурност ще вземе предвид, че не сте се явили в съда, когато е трябвало и е трябвало да бъдете извикан в съда от маршалите на САЩ.“

Близо 1100 души бяха арестувани при разследването на обсадата на Капитолия в САЩ и все още се очакват още стотици арести.

Говорител на ФБР каза пред CBS News: „ФБР използва пълните си ресурси за разследване и работи в тясно сътрудничество с федерални, щатски и местни партньори от правоприлагащите органи, за да преследва отговорните за насилието в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. ."

Rob Legare допринесе за този доклад

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР