В един не чак толкова отдавнашен момент имаше вероятност, поне

...
В един не чак толкова отдавнашен момент имаше вероятност, поне
Коментари Харесай

Растението с вкус на шоколадов пудинг

В един не чак толкоз някогашен миг имаше възможност, най-малко съгласно новините, да има дефицит на шоколад през 2020. Причината за това е сложна за пояснение, само че наподобява, че просто търсенето се усилва стремглаво. Също по този начин – през днешния ден в Китай междинната потреблението на шоколад е към 100 грама, до момента в който във Англия, да вземем за пример, е 8 кг. Очаква се обаче новото потомство да открие шоколада и тази консумация внезапно да се усили. В някои страни, в това число Индонезия, потреблението на шоколад е намалял, само че това е поради буболечката Conopomorpha cramerella (вид молец), която върви по растенията, други заболявания, както и поради възрастта на самите растения. Кризата се подава от известно време и даже през 2010 мъж на име Антъни Уорд купува 7% от международния ресурс от какаово зърно за 658 милиона английски лири.

Той пораства по крайбрежните региони на Централна Америка, обвързван е с хурмата и през днешния ден се отглежда най-вече в Карибския район, както и в Мексико, Австралия и Филипините.

На клоните на дървото, плодът наподобява малко като зелен домат – в този тип е подготвен за бране. Изключително значимо е да не го наберете прекомерно рано или да го ядете непосредствено от дървото. Незрелите черни сапоти освен нямат усет на шоколад, само че и са много гадни. Освен това, в случай че се набере прекомерно рано, плодът няма да узрее, а просто ще изгние, което можем да си представим, че няма да усъвършенства аромата и усета.

Набран в точното време обаче, черния сапот ще узрее в границите на към 3 до 6 дни. Когато това се случи, бялата му вътрешност ще стане наситено кафява и ще развие характерен усет, който дружно с текстурата, наподобяваща папая, кара мнозина да го оприличат с шоколадов пудинг.

Плодът може да се яде по този начин (без кожата), само че като се има поради най-отличителното му качество, постоянно се употребява и в разнообразни предписания като сурогат на шоколада.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР