„В един момент конфликтът между нашите съседи е налице. Вижда

...
„В един момент конфликтът между нашите съседи е налице. Вижда
Коментари Харесай

Борисов: Конфликтът в Сирия е голяма бомба за бъдещето на икономиката и туризма


„ В един миг спорът сред нашите съседи е налице. Вижда ви се елементарно, само че по никакъв начин не е елементарно. Всички диалози, които съм провел последните дни, са по искане на моите сътрудници. Конфликтът наоколо до нас въздейства. Ние имаме нула миграция. Такива спорове са доста огромна бомба за бъдещето – те въздействат върху бизнеса, стопанската система, туризма. Когато имаме този вариант на грипа, плюс ковид, нещата в един миг могат да станат и трагични “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в малко изказване на столичния държавен терминал, преди да отпътува за Анкара, където ще организира среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Основен акцент в диалога сред двамата ще бъдат опциите за превъзмогване на напрежението към нараствания мигрантски поток сред Турция и Европейския съюз през последните дни и ограниченията за деескалация на напрежението в Сирия.

Борисов увери, че страната ни работи добре с граничните управляващи на Турция и Гърция, само че спорът сред двете страни е налице.

„ Ние имаме прелестни връзки с нашата съседка Турция, Ердоган и неговите министри “, акцентира българският министър председател и добави: „ Отивам на една другарска вечеря, с мой сътрудник и другар “. Според него за положителните връзки сред двете страни свидетелства обстоятелството, че Ердоган е разговарял по телефона единствено с четирима държавни водачи, измежду които и Борисов.

В турската столица Ердоган и Борисов би трябвало да обсъдят вероятните двустранни дейности за намаляването на мигрантския напън, както в региона на взаимната ни граница, по този начин и в целия район.

„ Не можем да гледаме със зложелателство, тъкмо противоположното. Когато дами и деца ги размятат по границите, на която и да е страна, ние, като хуманисти, европейци и демократи това не можем да го гледаме със спокойни очи “, разяснява той.

Според него е огромна неточност против напора на бежанци да бъде „ извадена армията “, а решението на казуса е изнесен център, отвън територията на Съюза, за който европейските страни да заплащат.

Борисов още веднъж акцентира, че най-сигурното решение на казуса си остава неотложно прекъсване на военните дейности в Сирия.

Премиерът разгласи още, че на следващия ден сутринта ще оповести „ прелестна вест “, обвързвана с финансовите и стопански връзки сред България и Русия. „ Утре, в случай че е споделил Господ, в 09.30 часа, ще приказвам на тази тематика. Новината е прелестна “, увери той.
СЗО: Предпазните маски не би трябвало да се носят от здрави хора

Турция, паралелно с Китай и Индия е най-големият производител на медицински защитни дрехи. В тази връзка Борисов разгласи, че ще помоли Ердоган да бъде „ освободено несъмнено количество “ за България, което да бъде употребявано при вероятно разпространяване на ковид у нас.
От Нидерландия пък страната ни ще достави 2 млн. медицински маски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР