В един или друг момент на всеки човек се е

...
В един или друг момент на всеки човек се е
Коментари Харесай

От несигурност страдат най-често умните хора

В един или различен миг на всеки човек се е случвало да се съмнява в личните си качества. И все пак, съвсем всички си мислят, че те са единствените, на които това се случва.

Когато приемете обстоятелството, че това подозрение и липса на убеденост е съвсем универсално възприятие, ще почувствате по какъв начин от гърба ви пада едно голямо излишно задължение, с което сами сте се натоварили.

В реалност, от това възприятие на неустановеност най-често страдат умните хора.

Ето и няколко от методите, по които умните хора разрешават на подозрението в личните им качества да ги обземе:

Фокусират вниманието си върху нещата, които не знаят, вместо върху тези, които са им ясни

Всеки има потребност понякога да излиза от зоната си на комфорт, само че в случай че прекарвате по-голямата част дните си, работейки по неща, които не влизат във вашата подготвеност и експертиза, няма по какъв начин да не започнете да се съмнявате в себе си.

Мислят, че неналичието им на опит ги прави по-слаби от другите

Дори и да сте члена на вашия екип с минимален стаж, в случай че разполагате с знания и умения, които другите нямат, то вие сте същинския специалист в колектива. Спрете да подценявате личните си качества и познания и ще получите увереността, от която имате потребност.

Не имат вяра, че разполагат с верните умения

Независимо дали става въпрос за първия работен ден във вашия живот или за ново начало на вашата кариера в друга промишленост, всеки стартира от някъде.

На процедура, никой не има всички нужни умения, с цел да бъде популярен водач, още през цялото време. Работата по придобиването на уменията и познанията, от които се нуждаете в актуалната си работа, би трябвало да убеденост, а не да ви кара да се съмнявате в себе си.

Отделят прекомерно доста внимание на непознатото мнение

Ако отдавате прекалено много внимание на това, което другите хора мислят за вас, в никакъв случай няма да се научите да сами да цените това, което сте в действителност и нещата, които сте постигнали.

Спрете да се притеснявате за непознатото мнение и се концентрирайте върху това да бъдете допустимо най-хубавото си Аз.

Позволяват на неточности от предишното да диктуват сегашното

Грешките, които имат трайни последствия, могат да внесат съществено подозрение в мозъка ви.

Научете се да гледате на тези неточности като на уроци, от които да се възползвате в сегашното и бъдещето, вместо да им позволявате да ви сковават от боязън и да ви пречат да продължите напред.

Не забравяйте, че след всяко проваляне следва напредък.

Страхуват се, че не са задоволително положителни

Когато сте изправени пред нещо ново и непознато е изцяло обикновено да се страхувате, че не сте задоволително положителни и способени, с цел да се справите със задачата. Тази мисъл произтича от вътрешния ви глас, който се пробва да ви отбрани от евентуален неуспех.

Истината обаче е, че вие нямате потребност от отбрана. Просто би трябвало да дадете най-хубавото от себе си и да се пробвате. Както към този момент казахме, никой не се е родил теоретичен, а единственият метод да станете по-добри е като изпробвате границите на своите благоприятни условия.

Сравняват се с останалите

Хората обичат да се съпоставят с другите, само че в последна сметка това е загуба на време и сила, тъй като всеки човек е друг и самичък по себе си неповторим.

Не забравяйте, че вие притежавате мощни страни, с които не разполагат другите хора и че единствения човек, с който би трябвало да се съревновавате, сте самият вие.

Сравнете сегашното си положение с това от вашето минало, с цел да видите до къде сте стигнали, и с мечтаното от вас бъдеще, с цел да прецените по кой път да поемете.

Дори най-умните хора би трябвало да запомнят, че когато се съмняват в личните си сили, силата на тяхното подозрение нараства.

Повярвайте в себе си!

създател: Лоли Даскал

източник

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР