В един будапещенски дом за възрастни новият коронавирус уби повече

...
В един будапещенски дом за възрастни новият коронавирус уби повече
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса - бойно поле между Орбан и опозицията

В един будапещенски дом за възрастни новият ковид умъртви повече хора, в сравнение с където и да е другаде в Унгария. Заведението стана последното към този момент полесражение сред държавното управление на Виктор Орбан, получило засилени компетенции, и опозицията, настояща в блокада.

Премиерът националист и столичният кмет либерал не сортират доводи, прехвърляйки си един другиму отговорността за това огнище на болест. Вече 284 от общо 1500 жители са инфектирани и 28 са умряли - 11 на 100 от всичките 239 смъртни случая, публично свързани с вируса в Унгария.

Ръководителката на опазването на здравето в страната, назначена от кабинета, изначало упрекна общинското заведение, че е оставило живеещите в дома повече от седмица без лекарски грижи. Виктор Орбан заплаши със правосъдно следствие, щом рецесията завърши.

Кметът на Будапеща Гергей Карачон отхвърли изказванията, че там не е имало доктор и разгласява документи, доказващи съгласно него дефицит на защитни средства в народен мащаб. Обичайно сдържан в изявленията си, той упрекна болшинството в " нагла неистина ".

Според съперниците на държавното управление министър председателят и обкръжението му се възползват от тази драма, с цел да подкопават опозицията и отсега нататък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР