В двумилионния град Газиантеп в Турция времето сякаш е спряло

...
В двумилионния град Газиантеп в Турция времето сякаш е спряло
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV в Турция: В Газиантеп времето е спряло, градът е призрачен


В двумилионния град Газиантеп в Турция времето като че ли е спряло млако след 4 ч. в понеделник,. Това описа специфичният делегат на bTV Иван Георгиев, който е в един от съществено засегнатите от мощния трус на 6 февруари район в Турция.

„ Спасители от цялата територия на Турция, от Европейския съюз и целия свят са в непрекъсната в битка с времето за. Истината обаче е че времето на затрупаните под отломките на десетки разрушени здания изтича постепенно “, разяснява Иван Георгиев.

Той подсети за информацията от специалисти по избавителни интервенции след трусове, която сочи, че делът на оживелите при изваждане в границите на 24 часа след мощен трус е 74%, след три денонощия – на 100 извадени живи са 22-ма. В рамките на петия ден едвам 6% от затрупаните под отломките оцеляват.

Днес стартира четвъртият ден от избавителните акции след опустошителното земетресение.

„ Към конкуренцията с времето би трябвало да прибавим и извънредно ниските температури през нощта – до минус 10°. Експерти настояват, че огромна част от хората под отломките губят живота си точно поради премръзване “, добави пратеникът на bTV.

По думите му към момента няма публична информация за броя на разрушените здания в Турция.

Броят на починалите в двете наранени от мощния трус страни – Турция и, към този момент е над 15 000, оповестиха тази заран международните организации.

Турският президент Реджеп Ердоган даде обещание избавителните акции да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ". Дамаск публично изиска помощ от Европейския съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР