В двубой, в който можеше да избереш не просто един

...
В двубой, в който можеше да избереш не просто един
Коментари Харесай

Неочакван герой за Бостън срещу Кливланд

В дуел, в който можеше да избереш не просто един акцент, а няколко такива - завръщането на Айзея Томас в Бостън, въпреки и без да играе, както и втория двубой сред Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс след шумната разлъка през лятото, в воин се трансформира непредвиден от мнозина състезател. Селтикс завоюваха със 102:88 против Кавалиърс и по този начин отмъстиха за загубата си в първата среща сред двата отбора за сезона, а в светлината на прожекторите не бе нито Томас, нито Ървинг, нито Джеймс, а Тери Розиър.

23-годишният гард изигра втория си най-хубав мач за сезона и даде нужната сила на Бостън от пейката, като за 20 минути вкара тъкмо толкоз точки - 20. Розиър направи 3 асистенции, овладя 4 битки и блокира 1 пукотевица, като вкара 4/6 от далечна отдалеченост.

.@isaiahthomas gets a warm reception from the Celtics faithful.@Cavs basketball on FOX Sports GO: https://t.co/rHIHv05gCr pic.twitter.com/hhk63vX9Ay
— FOX Sports Ohio (@FOXSportsOH) January 4, 2018
Айзея Томас бе приветстван сърдечно от всички в някогашния си отбор, само че не влезе в игра единствено ден, откакто записа формалния си дебют за Кавс.

Още петима играчи на Селтикс, с изключение на Розиър, приключиха с най-малко 10 точки - Маркъс Смарт и Джейсън Тейтъм с по 15, Джейлън Браун с 14 плюс 8 битки и 4 асистенции, както и Кайри Ървинг и Ал Хорфърд с по 11.

ЛеБрон Джеймс бе най-резултатен за Кливланд при загуба №13 на финалистите от предишния сезон - 19 точки, 7 битки, 6 асистенции и 4 неточности. Джей Краудър приключи със единствено 6 точки при пукотевица 2/12 при първия си мач за Кавалиърс в Бостън, а Кайл Корвър вкара 5/8 от тройката за общо 15 точки като запаса. Кевин Лав стреля 1/11 от игра, с цел да приключи с едвам 2 точки.

4straight games!

Terry Rozier scores a game-high 20 PTS to go with 4 REB and 3 AST, as the @Celtics beat the @Cavs 102-88!

LeBron James: 19 PTS, 7 REB, 6 AST#Celtics pic.twitter.com/twbj0xEgol
— NBA (@NBA) January 4, 2018
Победата бе четвърта поредна и общо №31 за Бостън. Селтикс имат и 10 загуби, като с този актив са едноличен водач в конференцията си. Кливланд е на трета позиция с 25-13.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР