В Дупница започва проверка за изоставени и излезли от употреба

...
В Дупница започва проверка за изоставени и излезли от употреба
Коментари Харесай

В Дупница започва проверка за изоставени и излезли от употреба автомобили

В Дупница стартира инспекция за изоставени и излезли от приложимост коли. Само за ден са открити 11 транспортни средства. Това оповестиха от Община Дупница.

С тази активност са ангажирани чиновници от „ Контролно звено” към Общината.

Проверката е сложна и цели да се открият изоставени, излезли от приложимост моторни транспортни средства на територията на града.

„ Съгласно условията на Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на Община Дупница, всеки притежател на моторно транспортно средство с прекъсната регистрация, е задължен да го съобщи на площадка за краткотрайно запазване или в център за разкомплектоване, ако се откри, че се намира върху парцел държавна или общинска собственост”, сподели Христо Апостолов съобщи Фокус. По думите му, в случай че притежателят не извърши отговорностите си или транспортното средство не може да бъде с открит притежател, се ползва процедура по пренасяне, в наличието на полицейски чиновник. На откритите досега изоставени коли са залепени стикери-предписания със период за осъществяване 14 дни. При несъблюдение на предписанията ще бъдат формирани протоколи за техническото положение на моторните транспортни средства, след което те ще бъдат преместени на площадки за краткотрайно предпазване и центрове за разкомплектоване.

На всички открити притежатели, които не са изпълнили дадените наставления, ще бъдат наложени административни наказания в размер от 200 до 1000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР