В Дупница започна подписка срещу решението на Общинския съвет да

...
В Дупница започна подписка срещу решението на Общинския съвет да
Коментари Харесай

Подписка срещу продажба на площад в Дупница

В Дупница стартира подписка против решението на Общинския съвет да бъде продаден знаковия площад, прочут като „ Цигането “.

Началната цена на 2-та декара от ромския площад е 250 000 лева „ Това са 110 лева на кв./м - цена, която Община Дупница досега не е желала за никой различен терен “, разяснява кметът на града инж. Методи Чимев. 

Проблемът е, че това  място е знаково, емблематично  за ромите  - употребява се от тях за „ сцена “, за всевъзможни празници, както за персонални мотиви - сватби и кръщенета, по този начин и за отбелязване на празници от календара им.

Те към този момент събират подписи против концепцията площадът им да бъде трансфорат в огромен магазин на известна комерсиална верига. В момента на площада  има 8-9 обекта чартърен, от което на месец в общинската хазна влизат към 1000 лева

На притежателите на обекти към този момент са връчени вести от общинското дружество „ Пазари “, че активността им ще бъде прекъсната. 

Инициаторите на подписката се надяват решението за продажба на площада им да бъде спряно от регионалния шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски, който е дупничанин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР