В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с

...
В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с
Коментари Харесай

Петков с емоционален призив към народа от Копривщица

„ В думите на Тодор Каблешков няма боязън от империята с голяма военна мощност, а единствено убеденост, жадност за независимост и подготвеност за персонална всеотдайност “, сподели министър председателят Кирил Петков в словото си в Копривщица във връзка 146 години от началото на Априлското въстание.

Министър-председателят стартира с думи от кървавото писмо на Каблешков. „ Ако сте били същински патриоти, то последвайте нашия образец и в Панагюрище “. Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма боязън от огромната империя и нейната голяма военна мощност. В тези думи има убеденост, жадност за независимост, има подготвеност за персонална всеотдайност в името на свободна България “, сподели министър председателят.

Той прикани всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват боязън от никой, който заплашва българския интерес. „ Трябва да действаме, не да приказваме. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България “, сподели още Кирил Петков. Премиерът сервира цветя на паметника в Копривщица. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР