В ДПС има добри експерти. Това заяви лидерът на ДПС

...
В ДПС има добри експерти. Това заяви лидерът на ДПС
Коментари Харесай

Карадайъ посочи какъв трябва да е подходът, за да има правителство

В Движение за права и свободи има положителни специалисти. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Другите политически сили споделят, че при нас има положителни специалисти, не че при другите няма. Във всички партии има положителни специалисти. Ние ще се отнесем доста съществено към въпроса “, съобщи Карадайъ, отговаряйки на въпрос какви специалисти е готово да даде Движение за права и свободи за един предстоящ експертен кабинет.

„ По-добре е в такава комплицирана обстановка да следваме малко по малко процесите без да ги предпоставяме и изпреварваме, в случай че желаеме нещо да се случи “, добави още той.

Карадайъ акцентира, че една огромна част от икономическите проблеми ще се решат посредством вложения, а не посредством популизьм. „ Закъснението от 2 - 3 години по ПВУ можем да го компенсираме и преодолеем с хора, които са наясно с процесите в Брюксел. Това го казахме и на срещата с ГЕРБ, по този начин би трябвало да ускорим процеса “, уточни водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни, че за първия действен интервал от 2007 – 2013 година оперативните стратегии се разписваха през 2007 година, а през 2008 година започва реализацията им, вторият действен интервал беше 2014 година – 2020г. оперативните стратегии се разписваха през 2013 година, а тогава в кабинета на Пламен Орешарски участваше Движение за права и свободи.

„ Разбрахте, че когато Движение за права и свободи е взела участие във властта са се разписвали оперативните стратегии, с цел да има какво да се осъществя, с цел да действат еврофондовете в България “, съобщи Карадайъ, след което посочи, че през 2020 година са призовавали да се види какво се прави по оперативните стратегии и какво се разписва по тях

„ След решението на Европейска комисия за заделянето на 750 милиарда лева за възобновяване на стопанските системи след коронавирус и задържането на работните места и подпомагането на дребния и междинен бизнес, с цел да не банкрутират и да не закриват работни места, ние тогава септември месец предложихме да има един експертен кабинет с отговорници за оперативните стратегии, с цел да може всички народни представители със своята експертиза да се включват в подписването на оперативните стратегии и ПВУ, с цел да тръгнем да ги осъществяваме. Днес сме 18 май 2023г. оперативни стратегии не действат, от ПВУ една стотинка не е изхарчена оправдано “, акцентира Мустафа Карадайъ и изрази вяра всички депутати в 49- то Народно събрание да се отнесат с разсъдък, отговорност към проблемите на хората.

„ Нека в разговор да намерим излаз от политическата рецесия и да подредим системите в страната, с цел да действа, тъй като през днешния ден виждаме, че законодателната власт не действа, изпълнителна власт няма и правосъдната власт има съществени проблеми “, добави още водачът на Движение за права и свободи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР