В долината на Конго се намира огромната гора Итури, която

...
В долината на Конго се намира огромната гора Итури, която
Коментари Харесай

Чудовището, което яде хипопотами

В долината на Конго се намира голямата гора Итури, която и през днешния ден продължава да бъде източник на клюки за най-невероятни същества. Тази гора, на чиято територия може да се настани Франция, е цялостна с блата и непроходими гъсталаци, ужасява даже племената, които живеят в нея, които се пробват да не се отдалечават доста от крайбрежията на реката и да не отиват надълбоко в гората, в случай че не е безусловно належащо.

В тази гора живеят пигмеи, както и други племена ловци и събирачи, водещи съвсем първичен метод на живот. От тях стана известно, че в гората Итури живее създание, наречено Чипекве. През 1907 година известният ловджия Г. Шомбург, който е виждал доста разнообразни животни и е обикалял доста в Африка, отбелязва, че покрай езерото Бангвеулу няма хипопотами, макар че изискванията са най-подходящи за тези животни. След като попитал пигмеите, той схванал, че хипопотамите са станали жертва на Чипекве, който елементарно ги поглъщал и който изглеждал като носорог, имал единствено дълга шия.

Косвено доказателство за съществуването на Чипекве е неуспехът на учените с хипопотамите. Четири хипопотама били доведени до крайбрежията на езерото Бангвеулу с желанието да основат тук тяхна популация. На първия ден един от хипопотамите липсващ, а скоро по-късно и останалите. Трябва да се има поради, че хипопотамът е огромно животно и няма познати хищници в природата, които биха могли елементарно да се оправят с четири възрастни от тях.

Биологът Пит е внук на различен академик на име Щайнер - той е първият, който разказва и даже скицира Чипекве, като по този метод събудил любознанието на внука си. Щайнер разказва Чипекве като създание, наподобяващо бронтозавър. Един ден внукът на Щайнер решил да отиде до езерото, с цел да откри творение, само че малко преди началото на експедицията той се скарал със своя оператор. В резултат на това операторът не отишъл на експедицията и се обърнал към американското посолство, когато Пит не се върнал. Търсенето на експедицията не дало никакъв резултат.

През 1981 година биолози от Чикагския университет разкрили следи от необичайно създание, снимали ги, само че това се сметнало за измама, която да притегли вниманието. През 1983 година откриватели от Конго даже снимали Чипекве. Видеоклипът е с дълготрайност към 10 минути, а съществото, което се вижда на него, в действителност наподобява на бронтозавър. Обаче актуалната просвета е уверена, че бронтозаврите са били тревопасни. Зъбите им не биха могли да убият такова огромно животно като хипопотам. Въпреки това, в древността е имало див звяр, наименуван цератозавър, който приличал на бронтозавър.

БЛИЦ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР