В доклада на испанските власти за Барселонагейт има снимка на

...
В доклада на испанските власти за Барселонагейт има снимка на
Коментари Харесай

Кирил Петков: В „Барселонагейт“ има снимка, свързана с Бойко Борисов

В отчета на испанските управляващи за " Барселонагейт " има фотография на някогашния министър председател Бойко Борисов . Това разяснява пред медиите министър-председателят Кирил Петков . Той добави, че не е видял с очите си въпросната снимка, само че са му споделили за нея . Петков изясни още, че самото име на Борисов не се загатва в документите , които са получени в Министерство на вътрешните работи.

В тях обаче имало данни за пране на 5 млн. евро .

" Не съм видял страницата, само че ми споделиха, че в отчета е имало фотография на господин Борисов. Не е обвързвано с тъкмо обвиняване, само че е реалност, че испанските управляващи са я присъединили. Хората не желаят да вършат дипломатически скандал, те са ни дали някаква информация, с цел да може българските управляващи да си свършат работата. Колко време още ще чакаме някой различен да ни подава информация, а ние да не вършим нищо. Както Пеевски сподели за " Магнитски ", че американските управляващи са се объркали, в този момент ГЕРБ несъмнено ще кажат, че и испанските управляващи са се объркали ", добави още Петков.

По думите му посредством отчета, испанските управляващи споделят, че има огромна възможност за пране на пари. " Tези 5 млн.ево са свързани с високопоставени политици. Това са испанските управляващи, не са медиите. Ето в този момент прокуратурата може да се задейства, нали ни подлагаха на критика, че нашата информация е единствено на база медийни изявления ", сподели още министър председателят Кирил Петков.

Той сподели, че прокуратурата би трябвало незабавно да стартира да проверява данните от отчета за пране на пари. Петков добави, че чака оставката на основния прокурор.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР