В договора с "Евролаб" и взаимоотношенията през годините имаме "още

...
В договора с "Евролаб" и взаимоотношенията през годините имаме "още
Коментари Харесай

БАБХ готви нови дела срещу Евролаб


В контракта с "Евролаб " и взаимоотношенията през годините имаме "още безпределно доста причини, които следва в околните дни да осъществяване със правосъдни актове ", сподели за БНР ръководителят на Агенцията по храните професор Христо Даскалов. Той добави, че е "сигурен ", че в съда ще бъде обжалвана и новата му заповед, с която още веднъж на процедура би трябвало да се спре товаренето и разтоварването на "Капитан Андреево " от страна на компанията. На границата всичко е умерено, безапелационен е той. "Всичко си е безусловно обикновено, нямаме задържане на камиони, няма неодобрение от вносителите и експортьорите ". "Нямам никакви сигнали, че има някакво безвластие още веднъж или, че имаме някаква офанзива още веднъж ", уточни той. Даскалов разяснява в предаването "Преди всички " по "Хоризонт " и претенциите на асоциацията "Български пипер ", които се заканват да съдят страната поради претърпени загуби:

"Техните искания в действителност са към компанията. Те имат доста богат опит с тази компания и с нейните похвати и те са го написали публично до нас. Имаме такова писмо. Много хубаво е да се заслушаме в техните причини и, когато някой нас ни нападна, че си вършим работата, не е неприятно да погледнем действителния бизнес по какъв начин реагира. И от турска страна намираме доста разбираме. Имаме публични сигнали, към този момент два, които сме ги получили, където те ни дават и съображение за това, че и те са имали много проблеми с тази компания и с метода, по който те са оперирали на нашата граница ". Режим на достъп до границата ще "бъде доста прецизиран " и ще бъде стеснен "само до тези, които имат фактически какво да вършат там ".

За одита от страна на Европейска комисия, Даскалов разясни, че предварителните отчети излизат не по-рано от 2 до 3 месеца след осъществяването на одита – т.е. към края на септември, а финалният отчет – към края на годината. Сайтът на Агенцията към момента не е наличен, само че ще има "абсолютно нов уебсайт, съвременен и оптимално предпазен от хакерски офанзиви ". Пораженията по ветеринарната системата ВетИС (VetIS) са "минимални " и данните от нея се трансферират на облака на държавното управление. Даскалов не отговори изрично дали ще се кандидатира за народен представител.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР