В дните преди Великден много често говорим за милосърдие, хуманност,

...
В дните преди Великден много често говорим за милосърдие, хуманност,
Коментари Харесай

Нарушения в общинските приюти за кучета


В дните преди Великден доста постоянно приказваме за състрадание, човечност, които би трябвало да се отнасят освен към хората, само че и към животните. Неправителствени организации за следващ път алармираха за неприятните условия, при които живеят, а за жалост постоянно и умират, бездомните кучета в приютите на " Екоравновесие " в София.

Ирина Николова е ръководител на Фондация " Дара “. Тя е деен доброволец, който набира храна и медикаменти за бездомните кучета в " Кремиковци “. От няколко години Ирина Николова съди Столичната община за неприятните условия в приютите в Сеславци и Богров:

" Условията, в които се отглеждат кучетата не дават отговор на европейските конвенции. Ние от 10 години сме европейска страна и би трябвало да има приюти, които да дават отговор на изискванията. Животните нямат закрито помещение. Обикновено се намират навън място, където през лятото е доста топло, а през зимата студено и прохладно ".

Бившият аграрни министър Мирослав Найденов е и някогашен шеф на " Екоравновесие “. По времето на Найденов беше спряна евтаназията на бездомни кучета и беше сменена с програмата " Кастрирай и върни “. Днес той споделя, че триумфът на тази стратегия против безразборната популация на бездомни животни се дължи най-много на разговора и работата на неправителствените организации и жителите:

" Според данни на Българска академия на науките, единствено за към 2 години популацията беше намаляла съвсем на половина в столицата. Тогава се сътвори и втори огромен подслон ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР