В дните преди подводницата Титан“ да се гмурне в океана

...
В дните преди подводницата Титан“ да се гмурне в океана
Коментари Харесай

Тийнейджър, който загина на подводницата „Титан“, бил „ужасен“, но отишъл, защото било Денят на бащата

В дните преди подводницата „ Титан “ да се гмурне в океана край крайбрежията на Нюфаундленд, Канада, 19-годишният студент, съпътстващ татко си в експедицията, изразил съмнение дали да отиде, показа вуйна му пред NBC News.

„ Ръш ме предложения да отида с тях да се гмуркаме този сезон, само че отхвърлих “, добавя той

Азмех Дауд – по-голямата сестра на пакистанския предприемач Шахзада Дауд, сподели, че нейният племенник Сюлеман „ не е доста за това “ и се усеща „ ужасяващ “ от пътуването до останките на Титаник.

19-годишният юноша в последна сметка се качил на борда на 6-метровата подводница на OceanGate, защото пътуването се паднало през уикенда на Деня на бащата и доста желал да зарадва татко си, който бил разпален по легендата за Титаник.

Подводницата е претърпяла пагубна имплозия, всички на борда са починали

Леля му била унищожена, когато, компанията зад експедицията на Титан, удостоверила, че всичките петима пасажери на борда се считат за мъртви. Бреговата защита на Съединени американски щати сподели, че отломките в региона на търсене подхождат на „ пагубна имплозия “.

„ Обезверена съм “, сподели Азмех, говорейки през сълзи. „ Това е нереална обстановка “, продължи тя.

Последните четири дни били мъчителни за Азмех. Тя била залепена за тв приемника, обезверено търсеща вести за брат си и племенника си и страхувайки се от най-лошото.

„ Чувствам се като че ли съм била хваната в в действителност неприятен сън, с назад преброяване, само че не знаеш до какво броиш “, сподели тя. „ На мен ми е мъчно да вдишвам, когато мисля за тях “, споделя тя.

„ Никога не съм мислила, че ще имам проблем с дишането “, добави тя. „ Не приличаше на нито едно прекарване, което в миналото съм имала “, продължава Азмех.

Има ли към момента тела на пасажери от кораба „ Титаник “ на дъното на океана?

„ Той беше моят дребен брат “, сподели тя, разплакана и като че ли преизпълнена с страсти. „ Държах го, когато се роди “.

Азмех и Шахзада са потомци на една от най-известните династии в Пакистан. Едноименната бизнес империя на фамилията, Dawood Hercules Corp., има вложения в селското стопанство, здравния бранш и други промишлености.

Шахзада беше заместник-председател на основаната в Карачи Engro Corporation и консултант на Prince’s Trust International, благотворителна организация, учредена от крал Чарлз III.

В изказване родителите на Азмех и Шахзада помолиха хората „ да пазят душите на умрелите и нашето семейство във вашите молебствия “ и благодариха на екипите за търсене за техните „ неуморни старания “.

Азмех напомни, че Шахзада е бил „ захласнат “ от Титаник от дребен. Когато били деца в Пакистан, братята и сестрите Дауд непрестанно гледали кино лентата от 1958 година „ Нощ за спомен “, английска драма за потъването на круизния транспортен съд.

Експертите изясняват, че става дума за имплозия - развой, при който обектите се унищожават посредством стесняване

Тя не била сюрпризирана, когато научила, че брат й е купил билети за задачата OceanGate. По думите й обаче тя в никакъв случай не би направила такова нещо.

„ И милион $ да ми бяха дали, нямаше да вляза в „ Титан “.

Азмех прекарала четвъртък следобяд в разглеждане на остарели фамилни фотоси, борейки се с тъгата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР