В днешно време все повече и повече говорим за здравословно

...
В днешно време все повече и повече говорим за здравословно
Коментари Харесай

Вкусни идеи за обяд за ученици

В днешно време от ден на ден и повече приказваме за здравословно хранене. Това е изключително значимо, когато става въпрос за децата ни и за основаването на здравословни привички на хранене.

Закуската или обядът, който приготвяте на децата си всеки ден, би трябвало да бъде разнороден, здравословен и... занимателен. На всички е ясно, че децата не обичат да ядат храна, която не е вкусна по техните стандарти.

Но пък има способи да ги накараме да я заобичат - направете я занимателна и ги включете в подготовката. Така ще се почувстват значими и ще знаят, че сами вземат решението за това какво ще ядат през днешния ден в учебно заведение.

Ето няколко хрумвания за апетитен обяд за вашето дете:

Паста

 обяд в учебно заведение

Децата обожават спагетите, само че някак е мъчно да си ги представим по какъв начин ги ядат на чина в учебно заведение. Ето за какво може да ги замените с тортелини, пене, паста под формата на мидички или буквички. За допълнение, избягвайте тежките или червени сосове, а заменете с нещо леко на зехтинова основа и прибавете обичан салам и зарзават на детето. Ако пастата е шарена, още по-добре.

Пица

Прекарайте неделния ден в подготвяне на вкусна домашна пица за вечеря. Накарайте детето единствено да избере съставките и соса и му позволете да ги подреди върху готовото тесто. Запазете парче или две за обяда на ученика в понеделник. Със сигурност ще ги изяде, откакто единствено е измислило рецептата и е помогнало в осъществяването.

Шарен обяд

Имате ли кутия за обяд? Ако нямате, купете си една, само че с доста отделения. Така ще имате опция да приготвите " пъстър обяд ". Нарежете кашкавал, шунка и сложете няколко чери доматчета и части краставица. Добавете ягоди, боровинки, ябълка, портокал или какъвто плод обича вашето дете. Разнообразете тази здравословна кутия с обичаните му крекери и ще ви се получи доста добре. Ако детето ви помогне в подредбата на кутията, още по-добре.

Кюфтенца

Може да извършите общоприети кюфтета и няколко от разнообразни зеленчуци. Кюфтетата са една от обичаните храни на децата и те по никакъв начин няма да откажат да занесат сходен обяд в учебно заведение. Може да добавите малко пресни зеленчуци или плодове и здравословният апетитен обяд за ученика е подготвен.

Сандвичи

 сандвич за обяд в учебно заведение

Сандвичите постоянно са добра опция, когато нямате време да приготвите нещо друго. Между две филийки самун (най-добре пълнозърнест) може да сложите каквото си поискате, даже и остатъци от снощната вечеря. Ако сте пекли пиле и ви е останало месо, сложете го върху самун с някакъв сос или домат и имате подготвен обяд за през днешния ден.

Салата

Защо да не превърнем и салатата в нещо занимателно? Нарежете зелена салата и разнообразни зеленчуци (може да ги нарежете в разнообразни и занимателни форми), прибавете сос, някакъв салам или сирене, а може и пилешко и салатата е подготвена и вкусна. Прибавете филийка самун и детето ще е добре нахранено.

Идеите за апетитен обяд за възпитаници са стотици и могат да бъдат съобразени с продуктите, които имате в хладилника и желанията на детето ви.

Каквото и да измислите, значимото е детето да желае да го изяде. Не е наложително да бъде напълно здравословно или да бъде здравословно съгласно вас. Направете приготвянето на обяда традиция и едно от нещата, които вършиме с детето си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР