В днешно време социалните мрежи и приложенията за запознанства са

...
В днешно време социалните мрежи и приложенията за запознанства са
Коментари Харесай

Предпазете се от романтични измами в интернет: Как да разпознаете предупредителните знаци

В днешно време обществените мрежи и приложенията за запознанства са станали известно място за определяне на нови контакти и евентуални сантиментални връзки . Въпреки това тази наклонност е довела и до нарастване на броя на измамите, където лица се показват с авторитетни специалности, като военни, лекари, доброволци в международни организации, служители на реда или сътрудници , за да излъгват отсрещната страна.

Ето по какъв начин можете да се предпазите от такива сантиментални измами .

Измамниците постоянно се стремят да открият бърза прочувствена връзка , употребявайки измислени истории, с цел да провокират състрадание и да ускорят процеса на машинация. Ако някой, който преди малко сте срещнали онлайн, показва мощни усеща или търси финансова помощ за „ незабавна “ обстановка , бъдете внимателни.

Един от най-ясните знаци на машинация е молбата за пари . Независимо от историята, която ви описват помнете, че изпращането на пари на някого, който познавате единствено онлайн е рисковано и нормално е знак за машинация .

Използвайте интернет търсачки , с цел да ревизирате фотоси и детайлности, които ви дават. Много измамници употребяват подправени профили или откраднати фотоси. Просто търсене може да разкрие дали същите фотоси са употребявани под разнообразни имена или в други лъжливи схеми.

Измамниците постоянно избират да местят общуването в персонални среди , където е по-трудно да бъдат проследени. Запазете общуването си в границите на платформите, до момента в който не сте сигурни в желанията и идентичността на другия човек.

Ако имате подозрения по отношение на някого, с който споделяте онлайн, не се колебайте да обсъдите обстановката с близки, другари или даже с експерти. Често пъти външна вероятност може да предложи нов взор върху евентуално рискова обстановка.

Ако подозирате, че сте станали жертва на машинация , докладвайте това на съответните платформи и към полицията. Това може да помогне на други да избегнат сходна орис.

Романтичните измами могат да имат съществени финансови и прочувствени последици за жертвите. Бъдете осведомени и внимателни, с цел да се наслаждавате на онлайн запознанствата, без да попадате в клопката на измамниците .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР