В днешно време човекът се е превърнал в голям консуматор,

...
В днешно време човекът се е превърнал в голям консуматор,
Коментари Харесай

Как да продуцираме по-малко вреден боклук

В днешно време индивидът се е трансформирал в огромен потребител, какъвто преди години не е бил. Това подхранва движещата мощ на производителите, които дружно с продуктивността, усилват и боклука.

Не забравяйте, че колкото повече употребявате, толкоз повече отпадък притежавате. Хората доста постоянно купуват неща, които не са им нужни, и в множеството случаи не ги употребяват, по тази причина след това ги изхвърлят.

 Пластмаса

Опаковките са на всички места - от опаковките на храна до опаковките на слушалки за мобилното ви устройство. Всички те отиват на сметището.

 Отпадъци

Как да понижим нездравословния боклук

1. Използвайте артикули, които могат да бъдат употребявани още веднъж и още веднъж. Например платнени салфетки, кърпи, химикали със сменяеми пълнители. Откажете се от използването на сламки.

 Торбички

2. Купувайте по-дълготрайни артикули, тъй че да намалите нуждата да ги заменяте. По този метод може да намалите отпадъците.

3. Купувайте артикули с по-малко количество опакова на тях или пазарувайте на едро, с цел да употребявате опаковката на продукта оптимално.

4. Възползвайте се от подарените неща, вместо да купувате нови.

5. Преизползвайте. Намелете нуждата от покупки, като употребявате това, което към този момент имате. Например - използвайте бутилките, които имате, с цел да не купувате нови. Както и бурканчетата - пълнете ги вместо да купувате кутии всякога.

Освен че ще намалите боклука, ще спестите и пари. Ако имате останали найлонови пликчета, не се снабдявайте с нови, откакто можете да ги употребявате още веднъж. Не забравяйте, че на едно такова пликче са му нужни 1000 години, с цел да се разгради, което го прави на процедура неразградимо.

6. Ако си падате по проектирането, може да извършите нещата по този начин, че да бъдат употребявани и по други предопределения. По този метод ще спестите много недопечен материал. А и може да извършите по този начин, че продуктът да се употребява още веднъж след първичната му приложимост.

7. Като избирате артикули, търсете такива, които не съдържат нездравословен отпадък, с цел да сте по-спокойни, че даже и да ги изхвърлите, няма да навредите доста на околната среда. Пример: Вместо запалки, използвайте кибрит. Вместо найлонов плик предпочетете книжен, а най-добре е да ходите на пазар с чанти от плат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР