В Джорджия гласуват днес на балотажи за двете места от

...
В Джорджия гласуват днес на балотажи за двете места от
Коментари Харесай

Два балотажа в Джорджия решават контрола върху Сената на САЩ

В Джорджия гласоподават през днешния ден на балотажи за двете места от южния американски щат в Сената, съобщи Франс прес.

Изходът от конкуренциите е решителен за контрола върху горната камара на Конгреса на Съединени американски щати. Демократическата партия би трябвало да завоюва и двете места, с цел да постави ръка на Сената.

В момента републиканците имат 50 сенатори, а демократите - 48. Ако двете партии имат по еднакъв брой места в Сената, то тогава решителен при гласуванията ще е вотът на вицепрезидента на Съединени американски щати, демократката Камала Харис, която по конституция е ръководител на горната камара на Конгреса.

Демократите към този момент управляват Камарата на представителите. Избраният за президент като претендент на партията Джо Байдън, който даде обещание ново начало след четирите години на републиканеца Доналд Тръмп в Белия дом, ще има доста по-голямо поле за маневриране, в случай че демократите завоюват Сената.
Снимка: EPA
" Властта е във вашите ръце ", обърна се в " Туитър " Байдън към гласоподавателите в Джорджия. Вчера в Атланта той акцентира, че обичайно консервативният щат може да дефинира траекторията на Съединени американски щати " за идващото потомство ".

Възможно е тези частични избори да са " вашият финален късмет да спасите Америка такава, каквато я обичаме ", написа от своя страна
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР