В дивата Аляска, само преди седмица при хелискиинг загина чешкият

...
В дивата Аляска, само преди седмица при хелискиинг загина чешкият
Коментари Харесай

Хотел-иглу стърчи необитаем в Аляска СНИМКИ

В дивата Аляска, единствено преди седмица при хелискиинг почина чешкият милиардер и притежател на bTV Петр Келнер. Това е спортът, при който скиорите се изкачват с хеликоптер до високи върхове, където няма лифтове, и се спускат по скатовете. При сходно нанагорнище в Анкоридж хеликоптерът с Келнер се е разрушил в глетчер.

Свързваме дивата Аляска освен с сходни трагични произшествия. Страната има солидна селекция от екзотични хотели и курорти. Независимо дали идвате тук със фамилията си през лятото, с цел да снимате диви животни, или сте на сантиментален меден месец, Аляска е раят на невероятните дестинации и нощувки.

Един извънреден хотел-иглу в Аляска евентуално ще сложи в далечно бъдеще доста въпроси пред археолозите. И те ще потърсят отговор на въпроса: " Как са живели хората в 21. век? ".

Дори и в мразовитата пустиня Аляска, това не може да се види всеки ден - гигантско иглу. То се намира на автомагистрала George Parks, на 290 километра от Анкоридж, по пътя към Феърбанкс. А и това не е единствено igloo - това е igloo-град. Днес този някогашен хотел стои като зарязан бял гарван. И въпреки всичко към момента е известен измежду туристите, единствено че по-скоро като атракция.



През 70-те години, когато стилът е от голяма важност, този иглу-хотел се радвал на огромна известност. Изглежда някой е решил, че имитирането на обичайните жилищни ескимоски жилища е чудесна концепция за дизайна.

Защо обаче стои зарязан?

Четириетажният хотел действително не е приключен. Едната версия е, че се е оказал жертва на строителите, които не могли да го построят както би трябвало. Другата версия е, че компанията на вложителя банкрутирала. Събарянето на постройката се оказало доста скъпо, притежателят просто решил да си тръгне, а незавършения хотел неведнъж прекосявал от ръка на ръка. Въпреки това, нито един от притежателите не посмял да приключи плана.



Сградата изложена на вятър и сняг, последователно се свива и губи своя атрактивен и автентичен външен тип.

Winterlake Lodge - наличен единствено с хидроплан



Единственият метод за достъп до Winterlake Lodge е с хидроплан. Гостите се водят до основната хижа, с цел да се стоплят на буйния огън. Тук има шест къщички с дизайнерски дървени кревати, марково спално долни дрехи и веранди с аспект към езерото. Заниманията тук са безчет - каяк, кану, каране на шейни, колоездене по ледени води.

Кацнал върху глетчер



Американското издание Bloomberg дефинира Sheldon Chalet като един от най-труднодостъпните хотели в света. Той се намира върху хладилник, в националния парк Денали в Аляска, и до него се стига единствено с хеликоптер.

Създаден е от потомци на именития водач Дон Шелдън - от неговия наследник Робърт и щерка му Кейт. Преди половин век Дон Шелдън приема присъединяване в съставянето на карта на тези места. В Аляска идва от Охайо.

Въпреки че е далечен от цивилизацията, хотелът може да се похвали с изтънчено меню. Гостите могат да се сгреят до камината или да обядват на огромна маса, ръчна направа. Столовете са от бреза, а стаите са завършени с неестествен мъх. Прозорците са панорамни, с цел да може да се наслаждавате на впечатляващата панорама към планината.

Да пренощуваш в ледено легло



В този хотел всичко е направено от лед: кревати, столове, гишета... Построен е от лед във Феърбанкс, Аляска, през 2003 година и се назовава Chena Hot Springs Resort. Проблемът е, че когато лятото пристигна, той се разтопява изцяло.

Ето за какво тъкмо до хотела е основан музеят Aurora Ice. Благодарение на усъвършенстваните си системи за изстудяване, той на процедура е отворен през цялата година. Струва си да го посетите, с цел да се насладите на ръчно направените ледени полилеи, които трансформират цвета си на всеки шест секунди. Те имитират полярното зарево, а до тях има още ледени статуи. Особено примамливи за посетителите обаче са гигантските шахматни фигури.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР