В детския и юношеския футбол не е рядкост да попаднеш

...
В детския и юношеския футбол не е рядкост да попаднеш
Коментари Харесай

14-годишен великан крачи по холандските футболни терени

В детския и юношеския футбол не е необичайност да попаднеш на състезател, по-едър от противниците си. Някои порастват по-бързо от своите връстници. Нормално е, само че от време на време въпросната скорост е невероятна. Тя стана и повода две фотоси от дуела сред под 15-годишните на " Аякс " и тези на " Спарта " Ротердам, извоюван с 6:2 от амстердамци, да добият особена известност в обществените мрежи. Шокираните почитатели се чудят дали няма интервенция на Photoshop.

Главен воин е 14-годишният защитник на " Аякс " Дейвид Ийсмън. Тийнейджърът гледа клетите си съперници отвисоко, а до някои от тях наподобява като техен татко или доста по-голям брат.

ONE TO WATCH #12:

David Easmon (14, #AjaxU15)
Defender
Has a great season so far with U15! Scored and assisted, last Saturday!

• 10 Official Matches
• 2 Goals
1 Assist#Talent #AjaxYouth#TalentoftheWeek pic.twitter.com/H97PNPhkFN
— Ajax Youth Academy (@AjaxYA) November 18, 2019

Информацията за Ийсмън е нищожна. Според формалния " Туитър " акаунт на " Аякс " момчето се показва ослепително от началото на сезона. Към стабилността си в отбрана той прибавя два гола и асистенция в 10 мача.

Случаят с Ийсмън припомня на сензацията Ибрахима Соу - великанът измежду 12-годишните на испанския " Севиля ".

А за същата групировка на френския доминант " Пари Сен Жермен " играе може би най-високият 12-годишен в света. Ел Чадаил Бичиабу е централен бранител с растеж от 190 см. Детето-чудо притегли интереса на редица грандове от Стария континент, измежду които " Манчестър Сити ", " Арсенал " и " Барселона ".

Разбира се, би трябвало да ви напомним и тази фотография на 13-годишния Ромелу Лукаку:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР