В деня на студентския празник, 8 декември, Комисията за защита

...
В деня на студентския празник, 8 декември, Комисията за защита
Коментари Харесай

КЗП с дежурни екипи за студентския празник

В деня на студентския празник, 8 декември, Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи, които да дават отговор на възможни сигнали от студенти, заяви по Дарик радио ръководителят Димитър Маргаритов.

 „ Разчитайки евентуално на празничната еуфория и на това, че студентите може би няма да имат доста основни искания, в предходни години търговци не са предоставяли в цялостен размер обещаното. Например, настаняват ги в стаи с повече кревати. Миналата година имахме случаи, в които не беше отоплен задоволително добре съответният хотел и се наложи след нашата интервенция да се подхващат спомагателни дейности от страна на личния състав “, напомни Маргаритов.

 „ Ние ще сме разполагаем и там, където хората почувстват дискомфорт или усетят, че се прави опит да бъдат излъгани и да не получат това, което им е дадено, за парите, които са платили, се надявам да успеем да откликнем навреме. И по пътя на компенсацията, която хотелиерите могат да предложат, да създадем по този начин, че съвсем по никакъв начин да не се среща оскърбление в хода на провеждането на този празник “, сподели още ръководителят на КЗП.

 Маргаритов посъветва студентите да не подминават с равнодушие какъвто и да е зародил проблем, тъй като по думите му недобросъвестните търговци евентуално разчитат точно на това. „ Да реагират. Да опитат да се схванат с този, който им дава съответната туристическа услуга каква отплата биха получили. И, като дейна потребителска позиция, да алармират при нас, в случай че търговецът не откликва на основателните им искания, с цел да можем да се намесим и да наложим наказания при определяне на нарушавания “, предложи още той.

Снимка: КЗП
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР