В Деня на независимостта Русия може да удари инфраструктурни обекти

...
В Деня на независимостта Русия може да удари инфраструктурни обекти
Коментари Харесай

Зеленски заплаши Русия с мощен отговор на обстрел на Киев утре

В Деня на независимостта Русия може да удари инфраструктурни обекти и държавни здания в Украйна. Това съобщи на брифинг през днешния ден след среща с полския президент Анджей Дуда президентът Володимир Зеленски.

„ Знаем целите [на Руската федерация] – те удрят по инфраструктурни обекти или държавни институции “, разяснява той.

Държавният глава означи, че има риск от обстрел на 24 август, само че той е същият, както всеки различен ден от началото на пълномащабната война в Украйна.

" Не виждам нищо, което да се е трансформирало доста от първия ден, 24 февруари. Русия прави това от самото начало. Могат ли да усилят броя на тези удари? Да, могат да го създадат на 23-ти и 24-ти ", акцентира президентът.

Зеленски също по този начин добави, че в случай че нашествениците атакуван Киев, тогава Украйна ще отговори в отговор.

" Какво ще направи Украйна, в случай че ударят Киев? Същото като в този момент. Защото за мен, като президент, съм сигурен, че както за всеки украинец, Киев, Чернигов, Донбас, Харков, Запорожие - там на всички места живеят нашите украинци. Така че отговорът ще бъде като в тези градове. Ако ни бомбардират, ще получат отговор, мощен отговор ", сподели президентът.

Той също по този начин акцентира, че всеки ден този отговор на Украйна нараства и това ще продължи да се случва и в бъдеще.

Припомняме, че президентът на Полша Анджей Дуда дойде в Киев в навечерието на Деня на независимостта. Пристигането на Дуда пристигна в миг, когато украинските управляващи чакат обстрел от Руската федерация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР