В Деня на независимостта на Украйна президентът на САЩ Джо

...
В Деня на независимостта на Украйна президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви нови санкции срещу Русия

В Деня на независимостта на Украйна президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че ще бъдат въведени нови санкции срещу Руската федерация, предадоха от  пресслужбата на Белия дом .

" Днес народът на Украйна за следващ път отбелязва своя Ден на независимостта, до момента в който е подложен на тоталната офанзива на безскрупулната война на Путин за земя и власт. Вече осемнадесет месеца украинските фамилии живеят под ежедневната опасност от съветски ракети и действителността на брутални набези. Но народът на Украйна отхвърли да се пречупи.

В този Ден на независимостта, както и след първото навлизане на Русия в Украйна през 2014 година, смелите украински дами и мъже пазят Украйна от похищенията против главните правила, които са от значително значение за всяка нация на планетата - суверенитет и териториална целокупност. Те още веднъж демонстрират на света, че си заслужава да се бориш за свободата.

Независимостта значи свободата да избереш личното си бъдеще. Тя е скъпа. Всяка година на 4 юли американците честват Деня на независимостта като време, в което си спомняме за цената, която сме платили за свободата си, и за всички благословии, които произтичат от нея. Затова през днешния ден, когато (Владимир) Путин продължава бруталната си война, с цел да заличи независимостта на Украйна и да преначертае със мощ картата на нашия свят, американците от цялата страна са обединени с народа на Украйна.

Съединените щати ще продължат да работят дружно с сътрудниците си по целия свят, с цел да поддържат способността на Украйна да се пази от съветската експанзия, да поддържат главните правила на Устава на Организация на обединените нации и да оказват помощ на украинския народ да построи сигурното, проспериращо и без значение бъдеще, което заслужава.

Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е хладнокръвен и дълготраен. Ето за какво Съединените щати и други страни от Г-7 разгласиха взаимна декларация в Литва предишния месец, в която се ангажираха да оказват помощ на Украйна да поддържа въоръжени сили, способни да възпират съветската експанзия през идващите години - декларация, към която към този момент се причислиха над 25 страни. Заедно с нашите сътрудници в Европа ние поддържаме Украйна в битката ѝ за независимост в този момент и ще ѝ оказваме помощ в дълготраен проект.

Също по този начин работим с страните на всички места по света, с цел да потърсим отговорност от съветските сили за военните закононарушения и други жестокости, които са направили в Украйна. Това включва и насилственото извеждане на хиляди украински деца в Русия. Тези деца са били отвлечени от родителите им и държани настрана от фамилиите им. И през днешния ден разгласяваме нови наказания, с цел да потърсим отговорност, от тези които са виновни за насилствените прехвърляния и депортации и да пожелаеме украинските деца да бъдат върнати на фамилиите им.

Искрено се надявам, че следващата година украинците ще могат да отпразнуват своя Ден на независимостта в мир и сигурност, знаейки по какъв начин тяхната изключителна храброст въодушеви света. Нека Денят на независимостта на Украйна да бъде увещание, че силите на мрака и тиранията в никакъв случай няма да угасят пламъка на свободата, който живее в сърцето на свободните хора на всички места по света ", се показва в изказването на Джо Байдън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР