В Деня на народните будителите водещите новини на Българската телеграфна

...
В Деня на народните будителите водещите новини на Българската телеграфна
Коментари Харесай

БТА дава безвъзмездно новините си на българите в Сърбия

В Деня на националните будителите водещите вести на Българската телеграфна организация /БТА/ ще звучат и в ефира на „ Нова радио-телевизия Босилеград ”, чийто създател е Националният съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

Българска телеграфна агенция дава безплатно новините си на радио Босилеград. Договорът за съдействие беше подписан от генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев и от и.д. шефа на „ Нова радио-телевизия Босилеград ” Игор Йовановски.

На 12 декември 2015 година Българска телеграфна агенция откри в Босилеград своя първи районен пресклуб отвън България, а преди месец по време на Тринадесетата международна среща на българските медии отвори порти и пресцентър на организацията в Тараклия, Молдова. И в двата града над 80 % от популацията е българско.

„ Нова радио-телевизия Босилеград ” се излъчва в Босилеград, в Сурдулица, както и в други прилежащи общини в Сърбия, в които има българско население.

„ Тъй като преобладаващата част от жителите на района са наши сънародници, над 70 % от програмата на радиото е на български език ”, споделя основният редактор на радиото Александра Димитрова.

" Една от значителните компликации за радиото досега е дефицитът на задоволителен брой настоящи вести на български от България, района и света, по тази причина сме извънредно признателни на Българска телеграфна агенция за опцията гратис да употребяваме материали на организацията в нашите излъчвания ", добавя тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР