В Деня на детето 1 юни предстои да се изиграт

...
В Деня на детето 1 юни предстои да се изиграт
Коментари Харесай

Без много голове в Кърджали, Гришо с нова победа на Ролан Гарос

В Деня на детето 1 юни следва да се изиграт два мача от футболното ни състезание, в групата за класиране от 7-о до 10-о място. И до момента в който ранният дуел Локо (Сф) - Ботев (Пд) е единствено за авторитет, то от 20,00 часа на стадиона в Кърджали безусловно ще " ври и кипи ". Там Арда и Славия излизат в директна борба за седмото място, което дава право на бараж за присъединяване в Лигата на конференциите.В Париж се чака второто излизане на корта на Григор Димитров. Негов противник на шампионата от Големия шлем ще бъде 46-ия в международната класация финландец Емил Руусувуори.

ЛОКО (СФ) - БОТЕВ (ПД) (ДНЕС, 17,30 ЧАСА) На стадиона в столичния квартал " Надежда " ще си дадат среща два тима, които от дълго време единствено доиграват сезона. Каквото и да стане, Локо ще приключи на девето място в крайното класиране, а Ботев ще бъде десети. Преди към две седмици " червено-черните " надделяха с 2:0 този противник на Колежа и това провокира бурна реакция от страна на почитателите. Те първо съблякоха фланелките на играчите на Ботев, а след това съвсем час не им дадоха да си тръгнат от стадиона.Треньорът на домакините Станислав Генчев няма особени кадрови проблеми, като няма да разчита единствено на подписалия контракт с малтийския Хамрун Спартанс нападател Юлиян Ненов. Част от останалите титуляри са с изтичащи контракти и към момента няма изясненост дали ще останат в тима и за идващия сезон. Генчев също няма нов контракт и мнозина считат, че ще поеме Ботев през идващия сезон.Гостите, които са водени от краткотрайния ментор Стефан Стоянов, няма да могат да разчитат на главния си нападател Антоан Бароан. Той е осъден за две срещи поради получен девети жълт картон от началото на сезона. В състава не са и младежките национали на Нигерия Уме Емануел и Точукву Ннади, които играят на Световното състезание в Аржентина.Очакваме Локо и Ботев да играят разкрепостено и това да докара до замяна на попадения в двете порти. ПРОГНОЗА: ГОЛ/ГОЛ  1,86 




АРДА - СЛАВИЯ (ДНЕС, 20,00 ЧАСА)

Решителен мач в борбата за седмото място и присъединяване в баража за Лига на конференциите. В момента там се намира Славия с актив от 55 точки, до момента в който Арда е с 52. При победа за домакините ще се стигне до тъждество, като показателити в директните дуели от постоянния сезон също са идентични (разменени победи с по 1:0). Арда въпреки всичко ще има преимущество в головата разлика, която сега е +7 против +5 за " белите ".

В днешния мач в състава от Кърджали ще има две съществени неналичия поради санкции. На пейката няма да бъде треньорът Александър Тунчев, който натрупа три жълти картона от началото на сезона. В състава на Арда няма да бъде нападателят Абубакар Тунгара, изтърпяващ втората среща от наказването си за девет публични предизвестия.Наставникът на Славия Ангел Славков има по-сериозни кадрови проблеми. Извън групата на гостите останаха осъдените Емил Стоев и Емил Виячки, както и контузените Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. В състава обаче се завръщат Кристиян Стоянов и Владимир Николов.Залогът на дуела в Кърджали е голям и по тази причина чакаме игра на " несъмнено ", изключително от страна на Славия. Това съгласно нас ще докара до типичен " ъндър " или " под 2,5 гола " в мача.

ПРОГНОЗА: " Под 2,5 гола " 1,60

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЕМИЛ РУУСУВУОРИ (ДНЕС, 14,00 ЧАСА) Най-добрият български тенисист излиза на корта в Париж за мача си от втория кръг на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ". Гришо сподели, че се намира в добра форма на клей, като предходната седмица доближи до финала в Женева. В първия си мач в Париж българинът още веднъж сподели страхотна игра и разгроми с 6:0, 6:3, 6:2 Тимофей Скатов (Казахстан).В същото време Руусувуори се изпоти много и стигна до трагичен успех над представителя на домакините Грегоар Барер с 6:2, 6:7 (7), 5:7, 6:1, 6:4 за 4 часа и 17 минути игра. Финландецът се готвеше настойчиво за " Ролан Гарос ", като взе участие на три поредни мощни шампионата -  “Мастърс ”-ите в Монте Карло, Мадрид и Рим. Той, обаче не съумя да запише запаметяващи се триумфи - първи кръг в Монако, втори кръг в испанската столица и още веднъж втори кръг в Италия.Нашите упования са възходящата форма на Григор Димитров да продължи и той да стигне без проблеми до нова победа на " Ролан Гарос ". ПРОГНОЗА: Григор Димитров 3:0 2,70
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР